Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Sals visvairāk kodīs otrdien un trešdien, pastiprinoties vējam

Lielākais aukstums Latvijā gaidāms februāra pēdējās divās dienās, kad salu papildinās vēja brāzmas, liecina jaunākās laika prognozes.

Gaisa slānī pāris kilometru virs Latvijas šīs ziemas bargākais sals no Krievijas ienāks pirmdien un otrdien, bet - tā kā ir gaidāmi mākoņi - piezemes slānī gaisa temperatūra var arī nenoslīdēt zemāk kā iepriekšējās naktīs.

Līdz šim zemākā gaisa temperatūra šajā ziemā saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem reģistrēta 23.februāra rītā Daugavpils novērojumu stacijā, kur termometra stabiņš sasniedza -27,4 grādu atzīmi.

Tuvākajās naktīs kopējā gaisa masa būs pietiekami auksta, lai skaidra laika un bezvēja gadījumā sals kļūtu lielāks par -30 grādiem, bet jaunākās prognozes liecina, ka gaidāmi mākoņi un vējš, kas nepieļaus tik zemu gaisa temperatūru.

Aukstākā diena būs 27. februāris, kad pat dienas vidū saule gaisu neiesildīs vairāk kā līdz -10..-16 grādiem, savukārt mēneša pēdējā dienā gaisa temperatūra nav gaidāma augstāka par -9..-14 grādiem.

Pastiprinoties austrumu, ziemeļaustrumu vējam, sals šķitīs lielāks. Komforta temperatūra jeb sajūtu temperatūra aukstākajos brīžos daudzviet pazemināsies līdz -30..-35 grādiem.

Jaunās nedēļas sākumā palaikam snigs, vietām arī nedaudz putinās.

Jau ziņots, ka pieaugošais ledus biezums un vēja ātrums pasliktinās kuģošanas apstākļus Rīgas jūras līcī un Irbes šaurumā. Vēja ietekmē var veidoties ledus sablīvējumi un krāvumi, it īpaši līča rietumos - pie Kurzemes.

Savukārt aizvadītajā naktī teju visā Vidzemē un Latgalē, kā arī daudzviet Zemgalē un vietām Kurzemē gaisa temperatūra noslīdēja zem -20 grādiem, un šāds sals Latviju piemeklējis piekto nakti pēc kārtas, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem zemākā gaisa temperatūra sešos rītā bija -24 grādi Zosēnos un Daugavpils meteostacijā, savukārt siltākā nakts tradicionāli aizvadīta Ziemeļkurzemes piekrastē, tajā skaitā Kolkā nav kļuvis vēsāks par -11 grādiem.

Mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, vietām nedaudz snieg un ir sarma. Pūš lēns ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā agrā svētdienas rītā skaidrs laiks, lēns ziemelis un gaisa temperatūra tuvu -20 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -5,4 grādiem Ventspilī līdz -11,2 grādiem Zosēnos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24. februārī bija +20 grādu Albānijā un +22 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -36 grādi vietām Skandināvijas ziemeļos un -37 grādi Vorkutas apkaimē, Krievijā.

Svētdien Latvijā, saglabājoties zemai gaisa temperatūrai, saule mīsies ar mākoņiem, kas daudzviet atnesīs nelielu sniegu, prognozē sinoptiķi.

Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no -7 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -13 grādiem Latgalē.

Rīgā netiek prognozēti būtiski nokrišņi, saule gaisu iesildīs vien līdz -9..-10 grādiem un pūtīs nestiprs, taču ass ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 775-777 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas