Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Samazinātas cenas 290 kompensējamiem medikamentiem

No pirmdienas, 1.jūlija, kompensējamo zāļu sarakstā 290 jau iekļautajiem medikamentiem ir samazinātas cenas no 4% līdz 40%, portālu Diena.lv informēja Nacionālā veselības dienesta pārstāve Laura Lapiņa.

Kompensējamo zāļu saraksts tiks arī papildināts ar 46 medikamentiem un 12 medicīnas ierīcēm, kas samazina kompensācijas izdevumus un palielina izvēles iespējas ārstiem un pacientiem. Kopumā kompensējamo zāļu sarakstā no 1.jūlija būs 1471 medikaments un 139 medicīniskās ierīces.

Lai informētu pacientus par kompensējamām zālēm, sagatavots ir arī informatīvs materiāls, kurā tiek sniegtas atbildes uz biežāk uzdotajiem pacientu jautājumiem par kompensējamajiem medikamentiem. Materiāls tiek izplatīts Nacionālā veselības dienesta teritoriālajās nodaļās Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Kuldīgā, Smiltenē, kur to var saņemt ārstniecības iestāžu un aptieku pārstāvji tālākai izplatīšanai, kā arī paši iedzīvotāji, piemēram, dodoties saņemt Eiropas veselības apdrošināšanas kartes. Elektroniski tas pieejams mājaslapā www.neparmaksajot.lv.

Ar Kompensējamo zāļu sarakstu iespējams iepazīties Nacionālā veselības dienesta mājaslapas www.vmnvd.gov.lv sadaļā "Kompensējamie medikamenti".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas