Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sarukusi rinda uz vietām Rīgas bērnudārzos

Rīgā ievērojami samazinājusies rinda uz pašvaldības bērnudārziem, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Dzintra Āboliņa. 

Šā gada 31.oktobrī rindā uz uzņemšanu pašvaldības bērnudārzā gaidīja 3115 bērni, kas ir ievērojams samazinājums, sacīja Āboliņa. 

Tai pašā laikā pilsētā ir vairākas pirmsskolas iestādes ar brīvām vietām, uz kurām vispār nav rindas. Starp tādiem bērnudārziem ir, piemēram, Rīgas 94.vidusskolas pirmsskolas izglītības iestāde, Rīgas 85.vidusskolas pirmsskola, renovētais bērnudārzs "Kurzeme" un Rīgas 15.pirmsskolas izglītības iestāde. 

Āboliņa skaidro, ka dažādu iemeslu dēļ vecāki bieži, sagaidot savu kārtu, atsakās no piedāvātās vietas bērnudārzā un turpina stāvēt rindā. Tāpat daudzi audzēkņi, gaidot šajā rindā, paralēli apmeklē privātās izglītības iestādes, no pašvaldības saņemot līdzfinansējumu privātajam bērnudārzam. 

Kā novēroja aģentūra LETA, ziņa par rindu samazinājumu šodien priecēja Rīgas domes deputātus. Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē opozīcijas deputāti uzsvēra savu prieku par jaunumiem, sakot, ka bērnudārzu rindas Rīgā "gandrīz vai neesot". Sēdes beigās komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) pateicās deputātiem par konstruktīvu darbu, bet opozīcijas pārstāvji pateicās Stepaņenko par veiksmīgu sēdes vadīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas