Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sarunu festivāls Lampa pulcējis vairāk nekā 20 000 apmeklētāju

Sarunu festivāls Lampa pulcējis vairāk nekā 20 000 cilvēku, bet vēl 70 000 interesentu pasākumam sekojuši līdzi tiešsaistē, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatoru pārstāve Eva Šķēle.

Festivāls piekto gadu pēc kārtas norisinājās Cēsīs un kopumā uz 38 festivāla skatuvēm uzstājās aptuveni 1500 runātāju, kopā sarunājoties teju 720 stundas, aprēķinājuši pasākuma rīkotāji.

"Festivāla programmu veidoja vairāk nekā 300 valsts pārvaldes iestādes, nevalstiskās organizācijas, uzņēmēji, augstskolas, pašvaldības, ārvalstu vēstniecības un organizācijas, kā arī aktīvi indivīdi, kam ir, ko teikt, aicinot uz dzīvē, Latvijā, Eiropā un pasaulē notiekošo palūkoties no dažādiem - arī gluži neierastiem - skatu punktiem," pauž organizatori.

Kā ierasts, festivālu noslēdza viens no apmeklētāju gaidītākajiem notikumiem - Politiķu cepiens, kurā šogad piedalījās Evija Papule (Saskaņa), Rihards Kols (NA), Daniels Pavļuts (A/P) un Dana Reizniece-Ozola (ZZS). 

Festivālā tika iedzīvināta arī kāda simtgadīga tradīcija jaunā formā, proti, festivāla centrālajā laukumā Brīvais rupors ikvienam deva iespēju publiski paust savu viedokli par jebkuru tēmu, gluži kā 20.gadsimta sākumā ļaudis to mēdza darīt uz improvizētām skatuvēm.

Šo iespēju izmantoja aptuveni 50 cilvēku, visbiežāk izsakot savu viedokli par reliģiju, dzīvnieku aizsardzību, mīlestību un savstarpējās cieņas nepieciešamību. Visdrosmīgākie savu uzskatu paudēji izrādījās bērni septiņu līdz 11 gadu vecumā, norāda organizatori.

Šogad Lampā tika īstenoti arī vairāki jauninājumi - pirmo reizi tika izmēģināti stundu gari pasākumi, saglabājot arī līdzšinējo pusotras stundas modeli.

Pirmoreiz notika arī Politiķu disko, kurā seši politiķi dalījās savā muzikālajā gaumē, stājoties pie DJ pults Cēsu pils parkā festivāla pirmās dienas izskaņā.

Tāpat festivāls spēris vairākus nozīmīgus soļus, lai mazinātu ekoloģisko nospiedumu. Kopā ar partneriem tika ieviesti ilgtspējīgi risinājumi - atkritumu šķirošana, depozītglāžu sistēma un dabai draudzīgu materiālu izvēle festivāla uzbūvē un scenogrāfijā, atsakoties no vienreizlietojamām dekorācijām, baneriem, baloniem un tamlīdzīgiem materiāliem.

"Piektā Lampa bija ne tikai zaļa, bet arī iekļaujoša - festivāla iekārtojums tika veidots īpaši pārdomāti, lai teritorijā būtu ērtāk pārvietoties ar ratiņkrēsliem un bērnu ratiņiem, bet sarunbiedru loka paplašināšanai vairākiem pasākumiem tika nodrošināts tulkojums zīmju valodā," pastāstīja Šķēle.

Plānots, ka nākamgad festivāls Cēsīs notiks 20.jūnijā un 21.jūnijā.

Top komentāri

Haidparks
H
Tas ir labi, ka tauta var izbļaustīties un ar labi padarīta darba sajūtu turpināt sūkt aliņu pussnaudā. Bet, pirmdien, tā ka visi būtu darbā!!!
.
.
Šis pasākums liecina par sabiedrības smago degradāciju un puvi, kas cauraudusi politisko sistēmu. Demagoģija un tukšmuldēšana prevalē, un cilvēkiem tiek skalotas smadzenes, tādejādi novēršot uzmanību no īstajām problēmām un to cēloņiem.
jautājums DIENAI:
j
Tak reiz par visām reizēm noskaidrojiet, kas finansē šo pasākumu, un cik katram samaksāja par tukša muldēšanu.....Jūs tak esat par godīgu, atklātu presi? Paši tak tā rakstāt. Tad nemelojiet-noskaidrojiet un informējiet lasītājus...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas