Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Satiksmes ministrija vērtēs airBaltic valdes un padomes atbildību

Tiks vērtēta Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic valdes un padomes atbildība, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā.

Patlaban no airBaltic valdes un padomes saņemtā informācija tiek analizēta, arī par līgumu ar lidmašīnu ražotāju Bombardier.

Jau iepriekš ziņots, ka joprojām turpinās nacionālās lidsabiedrības airBaltic finanšu investora izvērtēšana, vienlaikus tiek arī analizēti veidi, kā lidsabiedrība līgumā paredzētajos termiņos varētu saņemt Bombardier jaunās lidmašīnas.

Tāpat tiek uzsvērts, ka vēl tiek turpināta Prudentia ieteiktā finanšu investora atbilstības izvērtēšana pēc likumā "Par aviāciju" noteiktajām prasībām.

SM kā valsts akcionārs aviokompānijā airBaltic jau vairākkārt esot publiski paudusi informāciju, ka darbs pie uzņēmuma investora meklēšanas tiek turpināts, un to darot gan uzņēmuma valdes līmenī, gan SM amatpersonas.

Kā ziņots, šonedēļ valdība atteicās no airBaltic konsultanta Prudentia pakalpojumiem, kurš lidsabiedrībai bija sameklējis finanšu investoru, kas būtu gatavs ieguldīt 50 miljonu eiro, un valstij tad attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro. Prudentia vadītājs Kārlis Krastiņš skaidroja, ka avansa maksājumi par jaunajām lidmašīnām Bombardier ir veikti no tekošās naudas plūsmas, paredzot, ka ieguldījums kapitālā - minēto 130 miljonu eiro apmērā - tiks veikts. "Ja diemžēl Satiksmes ministrijas neizlēmības dēļ šo jautājumu nerisinās, nevirzīs izskatīšanai valdībā un netiks veikts kapitāla palielinājums, kā arī investors netiks akceptēts, tad [airBaltic valdes priekšsēdētājam] Martinam Gausam būs liela problēma turpināt veikt avansa maksājumus, un ir liels risks, ka šis kontrakts tiks pazaudēts," teica Krastiņš. Pazaudēta tikšot arī nauda, kas samaksāta avansā, un "tie ir ļoti daudzi miljoni".

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) savukārt skaidroja, ka valdība nolēma atteikties no Prudentia pakalpojumiem, jo konsultants pārkāpa noslēgto konfidencialitātes līgumu. Viņš arī uzsvēra, ka patlaban neviens investors nav nedz pieņemts, nedz noraidīts. "Kamēr nav noslēgts līgums un investors nav iemaksājis naudu aviokompānijā vai valstī, tikmēr nevienam nekādas prēmijas nepienākas. Valstij nav nekādu finansiālu saistību pret atrasto investoru," uzsvēra Matīss.

Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina, ka valdības lēmums lauzt līgumu ar Prudentia nav saistīts ar lidmašīnu iegādi no ražotāja Bombardier, bet gan valdībā neizskatītas un neapstiprinātas informācijas noplūšanu. "Satiksmes ministrs nolēma, ka investoru piesaistes procesā nav nepieciešams izmantot Prudentia kā konsultantu," uzsvēra Straujuma un apstiprināja satiksmes ministra teikto, ka valstij nav nekādu finansiālu saistību ar Prudentia un tās investoru meklējumiem.

Ministru kabinets sadarbību ar Prudentia sāka 2011.gadā. Par saņemtajiem pakalpojumiem SM finanšu konsultantam ir samaksājusi nedaudz vairāk kā pusmiljonu eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas