Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

SC neatbalsta paziņojumu par situāciju Ukrainā; Kabanovs dokumentu dēvē par karikatūru

Saskaņas centra (SC) deputāti trešdien nav piedalījušies Saeimas Eiropas lietu un arī Ārlietu komisijas balsojumā par kopīgo paziņojumu, kurā nosodīta vardarbība Ukrainā un izteikts aicinājums vainīgos saukt pie atbildības. Pret šo paziņojumu balsojis Nikolajs Kabanovs (SC), kurš ar vairākuma balsīm atbalstīto dokumentu vēlāk sarunā ar portālu Diena.lv nodēvēja par karikatūru.

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība) Dienai.lv norādīja, ka dienas sākumā paziņojumu pieņēmusi Saeimas Eiropas lietu komisija un vēlāk kopīgo paziņojumu atbalstījusi arī Ārlietu komisija. Taču balsojumos par kopīgo paziņojumu nav piedalījušies Saskaņas centra deputāti.

Deputāts Sergejs Dolgopolovs (SC), kurš strādā Eiropas lietu komisijā, Dienai.lv skaidroja, ka atbalsta nosodījumu vardarbībai Ukrainā, taču kopīgā paziņojuma redakcija bijusi sliktā kvalitātē un prasījusies pēc uzlabojumiem. "Nevaru saprast, kāpēc jāsteidzas ar šo te lietu," sacīja Dolgopolovs, norādot, ka paziņojumam bija vajadzīgs kolektīvs darbs, bet tas tapis kā vienpersonisks un sliktā valodā uzrakstīts sacerējums.

Savukārt Kabanovs Dienai.lv tieši pasaka, ka, pēc viņa domām, Ukrainā notiekošais ir valsts apvērsuma mēģinājums. Viņš pats pirms divām nedēļām viesojies Ukrainā, lai piedalītos konferencē Pasaule pret nacismu - izstaigājis pilsētu, redzējis tur notiekošo un noformulējis savu viedokli. Turklāt Kabanovu neapmierina steiga, kādā paziņojums pieņemts. "Latvijai nav nekādu instrumentu situāciju ietekmēt. Mūsu paziņojumi ir karikatūra," klāstīja Kabanovs, bilstot, ka to tāpat neviens Ukrainā nepamanīs.

Kopīgajā Saeimas komisiju paziņojumā tiek pausta dziļa nožēla un nosodījums, ka sadursmju laikā Kijevā ir cietuši un bojā gājuši cilvēki. Tajā norādīts, ka vainīgie jāsauc pie pilnas atbildības. "2014.gada 18.februāra nakts ir bijusi traģēdija gan Ukrainas tautai, kas to piedzīvoja, gan Ukrainas varas iestādēm, kas to pieļāva. Komisijas stingri nosoda vardarbību un aicina visas iesaistītās puses nekavējoties to pārtraukt, lai nepieļautu jaunus cilvēku upurus. Vienīgais krīzes risinājums šajā situācijā ir atgriešanās pie dialoga, tikai dialogs var apturēt tālāku vardarbības eskalāciju un upuru skaita pieaugumu," teikts komisiju paziņojumā.

Komisijas aicina situācijas noregulēšanā iesaistīties ANO, Eiropas Savienību sasaukt ārkārtas ārlietu ministru sanāksmi, lai lemtu par sankciju piemērošanu Ukrainas amatpersonām, kuras atbildīgas par pārmērīga spēka pielietošanu pret demonstrantiem Kijevā.

Jau vēstīts, ka situācija Ukrainā kļūst arvien dramatiskāka un sadursmes starp demonstrantiem un milicijas vienībām Kijevas Neatkarības laukumā prasījušas jau vairāku desmitu cilvēku dzīvības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas