Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Septembra vidus Latvijā bijis 0,7 grādus vēsāks par normu

Vidējā gaisa temperatūra septembra otrajā dekādē Latvijā bija +11 grādi jeb 0,7 grādi zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija -0,9 grādi 16.septembra rītā Zosēnos, savukārt augstākais termometru rādījums bija +26,2 grādi mēneša 11.datumā Daugavpilī.

Nokrišņu daudzums valstī vidēji bija 12 milimetri jeb 61% no normas. Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija no 76% Rīgā līdz 84% Rucavā, savukārt stiprākās vēja brāzmas - 16,3 metri sekundē - novērotas 13. septembrī Rēzeknē.

Mēneša pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra bija +13,1 grāds jeb divas grāda desmitdaļas zem ilggadējā vidējā rādītāja. Nokrišņu daudzums septembra sākumā caurmērā bija astoņi milimetri jeb trešdaļa no normas.

Jau ziņots, ka augusts Latvijā bija vēsākais kopš 2012.gada un nokrišņiem bagātākais kopš 2014.gada, bet, pateicoties rekordkarstajam jūnijam un jūlijam, šī gada kalendārā vasara kļuva par siltāko novērojumu vēsturē.

Meteoroloģiskā vasara - laika posms ar vidējo gaisa temperatūru stabili virs +15 grādiem - šogad Latvijā iestājās 2.jūnijā. Valstī vidēji tā ilga 81 dienu un noslēdzās 21.augustā.

Lai gan meteoroloģiskais rudens valda jau mēnesi, astronomiskais rudens sāksies līdz ar ekvinokciju 22.septembrī plkst.22.21.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas