Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Septembrī sākti 107 administratīvā pārkāpuma procesi par pašizolācijas neievērošanu

Policija septembrī sākusi 107 administratīvā pārkāpuma procesus par pašizolācijas neievērošanu, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Septembrī policija kopumā ir uzsākusi 155 administratīvā pārkāpuma procesus par epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai neievērošanu. No tiem 107 procesi sākti tieši par pašizolācijas neievērošanu.

Tāpat sākti 37 administratīvā pārkāpuma procesi par citu epidemioloģiskās drošības pasākumi neievērošanu, proti, darba laika turpināšanu izklaides vietās pēc pusnakts, kā arī desmit administratīvā pārkāpuma procesi sākti par pulcēšanās ierobežojuma neievērošanu.

Līdz 2.oktobrim aktīvā policijas kontrolē atradās 3513 personas, kurām, atgriežoties no tām valstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, ir obligāti jāievēro pašizolācijas prasības. Šis skaitlis gan katru dienu mainās.

Latvijā saslimstība ar Covid-19 ir strauji pieaugusi, tāpēc šobrīd ir īpaši būtiski ievērot noteiktos ierobežojumus un drošības pasākumus, lai izplatību mazinātu, norāda policijā.

Policija arī atgādināja, ka saskaņā ar valdības lemto, no 7.oktobra sabiedriskajā transportā ir obligāti jālieto sejas maskas. Prasība lietot sejas maskas sabiedriskajā transportā noteikta līdz 6.novembrim, taču, ja epidemioloģiskā situācija neuzlabosies, šāda prasība varētu tikt saglabāta ilgāku laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas