Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sestdien Latvijā pret Covid-19 vakcinēti 125 cilvēki

Sestdien pret Covid-19 Latvijā vakcinēti 125 cilvēki, visiem veikta vakcīnas pirmā pote, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

NVD aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka temps, kādā notiek potēšana ar otrās vakcīnas devu ir līdzvērtīgs iepriekšējās nedēļās novērotajam. Šonedēļ pirmie mediķi sāka saņemt otro vakcīnas devu, bet paši pirmie sāka vakcinēties pagājušā gada nogalē no 28. līdz 30.decembrim. Šajās trīs dienās pērnā gada nogalē kopumā pirmo vakcīnas devu saņēma 2262 cilvēki.

No 31.decembra līdz 3.janvārim nenotika vakcinēšana, bet tā atsākās 4.janvārī. Nākamnedēļ ar otrās vakcīnas devu sāks vakcinēt nedēļā no 4.janvāra vakcinētos.

Ar vakcīnas otro poti Latvijā sāka vakcinēt šonedēļ. Pirmdien tika vakcinēts 571 cilvēks, otrdien - 804, trešdien -750, taču ceturtdien temps kritās un tika vakcinēti vien 13 cilvēki, bet piektdien - 17. NVD iepriekš skaidroja, ka iepriekš publiskotais vakcinēto cilvēku skaits dažu dienu laikā var mainīties, jo saskaņā ar normatīvajiem aktiem dati par vakcinācijas faktu E-veselības sistēmā tiek ievadīti vienas līdz piecu darbdienu laikā pēc vakcinācijas fakta.

Kopš vakcinēšanas sākuma decembra beigās vakcīnas pret Covid-19 pirmo poti saņēmuši 16 867 cilvēki, bet otro - 2155 cilvēki.

No pagājušajā diennaktī vakcinētajiem 125 cilvēkiem 93 bija ārstniecības personas un 32 - ārstniecības iestāžu darbinieki. Visi saņēma BioNTech/Pfizer vakcīnas.

Visas vakcīnas piektdien veiktas Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.

Līdz piektdienai vakcinācijas procesā izlietotas 17 850 BioNTech/Pfizer vakcīnas un 1172 Moderna vakcīnas.

Jau ziņots, ka 18.janvārī vakcinācijas otro devu pret Covid-19 sāka saņemt mediķi, kuri pirmo poti saņēma pagājušā gada beigās.

Vakcinācijas otrais aplis notiks tajās pašās slimnīcās, kur tā tika sākta, proti, trīs universitātes slimnīcās un septiņās reģionālajās slimnīcās.

Atbilstoši instrukcijai vienai personai jāievada divas vakcīnu devas. Vakcīnu devas, kas bija paredzētas pirmajai vakcinācijai, patlaban ir jau gandrīz izlietotas. Pirmreizējā vakcinācija atsāksies brīdī, kad Latvija saņems nākamās vakcīnas, ziņo Veselības ministrija.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas