Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sestdien varētu atsākt neatliekamo pacientu uzņemšanu Stradiņa slimnīcā

No sestdienas, 3. augusta, plkst. 9 tiks atsākta neatliekamās palīdzības sniegšana kardioloģiskajiem pacientiem pilnā apmērā, portālu Diena.lv informēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Sestdien ierobežotā apjomā slimnīcas personāls atsāks palīdzību sniegt arī cita profila pacientiem, sacīja L.Sīle. Rīt arī būs zināms, kad slimnīca sāks strādāt normālā režīmā.

Tiem iedzīvotājiem, kuri paši vēlas nogādāt slimnieku ārstniecības iestādē, lai saņemtu neatliekamo medicīnisko palīdzību, slimnīca lūdz doties uz citām ārstniecības iestādēm līdz brīdim, kamēr Stradiņa slimnīca atjauno darbu ierastā režīmā.

Slimnīcas vadība pateicas visiem iesaistītajiem operatīvajiem dienestiem un slimnīcas personālam par to, ka tik ātri atjaunota infrastruktūra un slimnīcas darbība. L.Sīle norādīja, ka tuvinieki par Stradiņu slimnīcas pacientiem var iegūt informāciju, zvanot pa tālruņa numuru 67069600.

Jau ziņots, ka saistībā ar ugunsgrēku, kas piektdienas rītā izcēlās Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 32.korpusa pagrabā, Valsts policija ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XVIII nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu", portālu Diena.lv informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Dairis Anučins.

Pagaidām gan viņš nezināja teikt, kad varētu būs zināmas versijas par ugunsgrēka izcelšanās iemesliem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere savukārt sacīja, ka pēdējā ugunsdrošības pārbaude Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā tika veikta šā gada februārī. Viņa gan nevarēja pateikt, vai konstatēti kādi pārkāpumi, jo inspektori, kuri veica pārbaudi, patlaban atrodas uz vietas. Visticamāk, ziņas par pārbaudes rezultātiem tiks sniegtas pirmdien. I.Vetere arī sacīja, ka šobrīd uz vietas atrodas tikai viena autocisterna, kas tur dežūrē "drošības labad".

Piektdien Veselības ministrijā notikusi Valsts operatīvā medicīniskā komisijas sanāksme, kuras laikā secināts, ka ārkārtas situāciju nav nepieciešams izsludināt, jo šobrīd slimnīcas un Neatliekāmas medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) spēj nodrošināt pacientu plūsmas pārorganizēšanu un palīdzības sniegšanu citās slimnīcās. Stradiņa slimnīca līdz plkst.17 sniegs NMPD, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes (RAKUS) un Veselības ministrijai informāciju par pakāpenisku darba atjaunošanu un pacientu profiliem, kuru uzņemšanu atsāks slimnīca.

Ugunsgrēka radītie zaudējumi vēl tiks apzināti, bet iemesli noskaidroti, skaidroja Stradiņa slimnīcas vadītāja Rūta Valtere.

Stradiņa slimnīcas pārstāve L.Sīle portālu Diena.lv informēja, ka pilnvērtīgu darbu slimnīca joprojām nav atsākusi. Patlaban tiek darīts viss, lai pilnībā atjaunotu neatliekamo palīdzību un slimnīcā jau esošo pacientu pilnvērtīgu ārstēšanu. 19 pacienti ir pārvesti uz citām slimnīcām - Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu, RAKUS, kā arī uz Rīgas 2. slimnīcu. Uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu tika pārvesti seši jaundzimušie. Pārvestie mazuļi ārstējas gan jaundzimušo, gan jaundzimušo intensīvas terapijas nodaļā. Bērniem tiek nodrošināta visa nepieciešamā palīdzība, kā arī bērnu aprūpe var piedalīties viņu vecāki. 

Šobrīd Stradiņa slimnīcā arī neveic plānveida operācijas, konsultācijas pie ārstiem nenotiek un jauni pacienti slimnīcā arī netiek uzņemti. Lai nodrošinātu nepieciešamo palīdzību Stradiņa slimnīcas pacientiem, no Bērnu slimnīcas tika nogādāti astoņi skābekļa baloni.

Kopumā telpās zem uzņemšanas nodaļas atradušies 66 skābekļa baloni, no kuriem eksplodējuši 23. Pārējie baloni no telpas iznesti pēc ugunsgrēka nodzēšanas.

Negadījuma "karstākajā brīdī" Stradiņa slimnīcas teritorijā strādāja 65 ugunsdzēsēji un 15 tehnikas vienības – 13 autocisternas, autokāpnes un pacēlājs.

Jau vēstīts, ka šorīt Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā skābekļa balonu eksplozijas rezultātā izcēlies ugunsgrēks, kurā cietuši divi cilvēki, bet evakuēti 170.

Cietušie - 47 gadus vecs vīrietis ir guvis abu plaukstu termiskos apdegumus, bet otrs - 70 gadus vecs vīrietis guvis abu plaukstu, abu roku un krūškurvja apdegumus. Ārsti norādīja, ka gados vecākā cietušā stāvoklis ir "stabili smags".

Veselības ministrija aicina Rīgas un Rīgas reģiona ģimenes ārstus esošajā situācijā, iespēju robežās sniegt palīdzību saviem pacientiem vienkāršākajos saslimšanu gadījumos. Ministrija atgādina, ka ārpus ģimenes ārsta darba laika iedzīvotāji var vērsties pie dežūrārstiem vai zvanīt uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001.

FOTO: Ugunsgrēks Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas