Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sieviešu solidaritātes gājiens Rīgā pulcē vismaz 200 dalībnieku

Rīgā šodien notikušais sieviešu solidaritātes gājiens par sieviešu tiesībām pulcēja vismaz 200 cilvēku, aģentūrai LETA pastāstīja pasākuma pārstāve Lolita Tomsone.

Viņa norādīja, ka pasākums bija izdevies un tas pulcēja gan vietējos, gan ārzemniekus - kopumā vismaz 200 cilvēku, kuri nesa plakātus un bija piesprauduši īpašas uzlīmes. Daudziem gājiena dalībniekiem bija rozā cepurītes.

Pēc viņas teiktā, visa akcija notika mierīgi un arī nekādas negācijas neizraisīja apkārtējos.

Gājiens notika no Poļu gātes Vecrīgā līdz Brīvības piemineklim.

Kā ziņots, biedrības Papardes Zieds valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle iepriekš sacīja, ka šodien visā pasaulē notiks brīvprātīgi organizēti sieviešu solidaritātes gājieni Sister march.

Ķelle uzskata, ka pēdējos gados pasaulē parādījies arvien vairāk politisku iniciatīvu, kas apdraud sieviešu tiesības. Viņa min, ka, piemēram, Polijā sievietes ir spiestas cīnīties par tiesībām veikt abortu, pat tad, ja grūtniecība apdraud viņu dzīvību un veselību.

Arī Latvijā sievietes ir pelnījušas lielāku vienlīdzību, norāda Ķelle, piebilstot, ka pavisam nesen Latvijas evaņģēliski luteriskā baznīca nāca klajā ar lēmumu liegt sievietēm kļūt par mācītājām.

Savukārt "Saeimā ir deputāti, kas uzskata - sievietes nav spējīgas pašas lemt par savu reproduktīvo veselību un izvēlēties laiku, kad ieplānot bērna radīšanu," izsakās biedrības vadītāja.

Top komentāri

nevajag jaukt slimas feministes
n
ar mūsu mātēm, sievām, meitām, darba biedrenēm !
reptilis
r
Vēstures paradokss- Visas šīs neoliberāļu kustības priekšā ir b.Soross un Ķīnas kompartijas vadonis,kurš atklāja Davosas forumu:)))))) Tā kā droši varat saukt visus no Sorosa sponsorētajām organizācijām par biedriem un biedrenēm:)))))).....žēl,ka teātris netiek spēlēts līdz galam- ādas jakas....mauzeri:)))
vismaz
v
200 noderīgo idiotu pa visu Rīgu sakasīt nevarēja, nācās importēt eiropas velkamistus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas