Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Sieviete četras dienas dzīvo Austrumu slimnīcā, jo neviens viņu pēc pārbaudēm nevarējis nogādāt mājās

Kāda 52 gadus veca sieviete četras dienas dzīvojusi Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, jo viņas dzīvokļa durvis bijušas slēgtas un nav bijis iespējams sievieti nogādāt atpakaļ savā dzīvesvietā, informē slimnīcas pārstāvis Mārtiņš Vilcāns.

Sieviete Austrumu slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā tikusi nogādāta pirmdien,13.jūlijā. Viņa alkohola reibumā savās mājās bija nokritusi. Vilcāns gan piebilda, ka paciente iepriekš ir pārcietusi insultu un pati saviem spēkiem pārvietoties nevar.

Pēc apskates klīnikas speciālisti konstatēja, ka pacientei briesmas nedraud un ārstēšanās slimnīcā nav nepieciešama, tomēr tikai pēc četrām dienām ar slimnīcas transportu un darbinieku palīdzību sievieti izdevās nogādāt mājās.

Kā norādīja Vilcāns, izrakstīt no slimnīcas pacienti nebija iespējams, jo piederīgie uz tālruņa zvaniem neatsaucās. Savukārt nogādāt viņu dzīvesvietā arī nav bijis iespējams, jo dzīvokļa atslēgas sievietei nebija un persona, ar kuru sieviete dzīvo kopā, nebija atrodama.

Kā norāda Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs, ārsti vērsās gan policijā, gan sociālajā dienestā, tomēr tikai pēc četrām dienām ar policijas un glābēju palīdzību tika atvērtas sievietes dzīvokļa durvis.

"No slimnīcas paciente ar mūsu transportu tika nogādāta savā dzīvesvietā. Pirms tam sieviete teica, lai mēs viņu aizvedam līdz mājām un atstājam uz soliņa, kur viņa gaidīšot savu dzīvesbiedru, ar kuru pirms nogādāšanas slimnīcā kopīgi lietojusi alkoholiskos dzērienus, bet tas, protams, nebija risinājums," skaidroja Višņakovs un piebilda, ka tika turpināts meklēt citas iespējas.

Ārsts uzsver, ka slimnīcai šī ir vērā ņemama problēma, jo šādu jautājumu risināšana aizņem personāla darbu un līdzekļus.

"Atrodoties Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, pacientei tika nodrošināta ēdināšana, aprūpe un kopšana, kas neietilpst klīnikas funkcijās. Šai sievietei nebija pat apģērba un apavu, lai paciente varētu nokļūt mājās, tos sagādāja slimnīcas darbinieki," stāstīja klīnikas vadītājs.

Katru gadu klīnikā nonāk aptuveni 1000 pacienti ar alkohola indikācijām, kuriem šeit nevajadzētu atrasties. Šo visu varētu atrisināt atskurbtuvju ieviešana, piebilst Višņakovs.

Ārsts arī vērš uzmanību, ka Austrumu slimnīcai liela problēma ir arī parādnieki, kuri nesamaksā par slimnīcā saņemtajiem pakalpojumiem. "Neskatoties uz to, ka slimnīca izrāda pretimnākšanu un pacientiem piedāvā atlikto maksājumu, kuru var veikt sadalot vairākās daļās, katru gadu pacienti slimnīcai paliek parādā ap 600 000 eiro," skaidro klīnikas vadītājs.

Arī šai pacientei tika noformēts atliktais maksājums, jo par saņemtajiem pakalpojumiem viņa norēķināties nevarēja. Šobrīd parāda summa sasniegusi jau 3,7 miljonus eiro, norāda slimnīcā.

Pēdējo trīs gadu laikā rēķinus nav samaksājuši 50 000 pacientu. Višņakovs norāda, ka pašlaik valstij nav mehānisma, kā šos līdzekļus kompensēt, un parāds ar katru gadu aug.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas