Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Siguldā mirušā autosportista lietā aizturētā VUGD amatpersona atbrīvota

Iekšējās drošības birojs (IDB) piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonai, kura tika aizturēta privātu svinību laikā Siguldā bojāgājušā autosportista Nika Elekša nāves lietā, aģentūra LETA noskaidroja IDB.

Viņam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu.

Jau ziņots, ka kriminālprocesu par Elekša nāvi ierosināja Valsts policija, taču vēlāk lietu izmeklēšanā pārņēma IDB, kurš par miesas bojājumu nodarīšanu aizturēja VUGD amatpersonu.

Izmeklēšanās interesēs IDB detalizētāku informāciju patlaban nesniedz, līdz ar to nav zināms, kāds tieši Krimināllikumā paredzētais nodarījums VUGD amatpersonai tiek inkriminēts.

Saskaņā ar bojāgājušā vīrieša māsas Ijas Elekses iepriekš aģentūrai LETA teikto, Siguldas viesu namā Vālodzes 25.janvārī tika svinēta 30 gadu jubileja Elekša draugam. "Pasākuma laikā starp VUGD darbinieku un Niku izcēlies konflikts, kā rezultāta viņam nodarīti miesas bojājumi. Uz notikuma vietu izsaukta Siguldas pašvaldības policija, taču cietušais vīrietis nav saņēmis aizstāvību, jo balles dalībnieki policijas darbiniekus pārliecinājuši, ka paši atrisinās konfliktsituāciju," apgalvoja bojāgājušā māsa. 

Viņa zināja teikt, ka jubilejā piedalījās vismaz 38 cilvēki, no kuriem vairāki bijuši gan VUGD, gan Valsts policijas darbinieki. Elekse iepriekš apgalvoja, ka jau ir noskaidrots, ka Siguldas pašvaldības policijas darbinieks, kas bija izsaukts uz notikuma vietu, strādā arī VUGD un, "iespējams, tādēļ piesedzis savu kolēģi, kas bijis konflikta dalībnieks".

Nākamajā dienā pēc pasākuma cietušā māsa saņēmusi zvanu, ka neviens nezina, kur ir viņas brālis. Viņa mobilais telefons un virsjaka rīta pusē tika atrasta viesu namā, bet pats bija pazudis, viesiem apgalvojot, ka pēdējo reizi manīts ap plkst.3.30 naktī.

Par bezvēsts pazudušu cilvēku Siguldas pašvaldības policijai ziņots 26.janvāra pēcpusdienā un uzsākta tuvākās apkārtnes pārmeklēšana, kurā iesaistījušies ap 200 brīvprātīgo, meklējot 28 gadus veco jaunieti visu svētdienas nakti. Netālu no viesu nama kādas mājas pagalmā pēc aptuveni 30 stundu pazušanas 27.janvāra rītā Elksi atraduši guļam zemē mirušu ar, pēc māsas vārdiem, acīmredzamiem smagiem miesas bojājumiem.

Ekspertīzes slēdzienā secināts, ka Eleksim nodarīti smagi miesas bojājumi, tajā skaitā, lauzts deguns, sasista seja un sasitumi uz ķermeņa. Nāve gan iestājusies nosalstot.

Elekša gadījums piesaistījis arī iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) uzmanību, kurš publiski aicinājis likumsargiem pievērst īpašu uzmanību, veicot iesaistīto policijas darbinieku rīcības pārbaudi.

Top komentāri

Ansis
A
IDB nomarinēs lietu un paziņos, ka tur “nekā nav”
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas