Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

SIVA direktore esot saņēmusi draudus; vēlas turpināt darbu amatā

Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) direktore Regīna Simsone disciplinārlietas izmeklēšanas laikā un arī pēc tās joprojām saņemot draudus saturošas īsziņas saistībā ar veikto izmeklēšanu. Tā Simsone norādījusi savā ziņojumā, ar kuru otrdien plāno iepazīstināt valdību, kas pēc Labklājības ministrijas (LM) lūguma lems par viņas atbrīvošanu no amata.

Pēc Simsones rakstītā, īsziņas sūtot viņai nezināma persona, turklāt tas tiekot darīts ar "apskaužamu informētību par topošajiem ministrijas lēmumiem".

Arī pēc iepazīšanās ar LM 37 lappušu garo atzinumu disciplinārlietā Simsone savu vainu neatzīst nevienā no konstatētajiem pārkāpumiem un vēlas turpināt darbu kā aģentūras vadītāja. Viņa ir sagatavojusi sūdzību valdībai, kurā attaisno sevi un vaino LM subjektīvas un tendenciozas izmeklēšanas veikšanā, kā arī min, ka izmeklēšanas gaitā esot saņēmusi draudus no kāda sveša cilvēka.

Simsone domā, ka disciplinārlietas izmeklēšana, iespējams, ir veikta kādas personas subjektīvās interesēs. Viņa arī piebilst, ka noskaidrojusi draudu saturošo īsziņu sūtītāja IP adresi un to iesniegšot prokuratūrā.

Vienlaikus ziņojumā valdībai SIVA vadītāja pilnībā noliedz, ka būtu piesavinājusies aģentūras naudu. "Pienācīgi iepazīstoties ar labotajiem/anulētajiem 126 čekiem no vairāk kā 8000 čeku, kļūtu skaidrs, ka neviens lats no šajos čekos norādītajām summām nav ticis piesavināts un čeku labošanai/anulēšanai ir bijis objektīvs pamatojums," saka Simsone. Viņa skaidro, ka kādā no čekiem klientam pakalpojuma cenas vietā izsista summa, kas atbilst viņa dzimšanas datumam. Tajā dzimšanas datums "05.05.1958" pārtapis par pakalpojuma cenu 50519,58, kam pievienota reālā pakalpojuma cena 414 lati. "Ir taču pilnīgi skaidrs, ka tādu summu klients nevar būt samaksājis par pakalpojumu un attiecīgi to arī nav iespējams nozagt," bilst Simsone.

Viņa arī norāda, ka izmeklēšanas laikā attiecībā uz neskaidrībām par iespējamiem labotajiem un anulētajiem čekiem par kopējo summu 306 000 latu apmērā vairākārt lūgusi LM dot iespēju par viņas pašas līdzekļiem pieaicināt zvērinātu revidentu, kurš sniegtu neatkarīgu atzinumu, tomēr atbildi nav saņēmusi. "Tas rada šaubas par patiesu vēlmi šo jautājumu izvērtēt objektīvi," saka Simsone.

Viņa vēlas turpināt darbu kā SIVA vadītāja. "Lai arī nepiekrītu atzinumā konstatētajiem pārkāpumiem, vēlos arī turpmāk savas zināšanas un vairāk kā 20 gadu laikā iegūto pieredzi [..] un kompetenci izmantot darbā aģentūrā," norāda Simsone. Viņa arī uzsver, ka gadījumā, ja atzinumā izdarītie secinājumi kaut daļēji tiktu atzīti par pamatotiem, atbrīvošana no amata nebūtu piemērots un samērīgs sods konkrētajā gadījumā.

Kā ziņots, LM lūgusi valdībai atbrīvot SIVA direktori Simsoni no amata. Savā lūgumā valdībai LM skaidro, ka Simsone ar nodomu ir izdarījusi vairākus būtiskus tiesību normu pārkāpumus, līdz ar to valsts interesēm nodarīts būtisks kaitējums un ir pietiekams pamats Simsonei piemērot disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata.

Pārbaudēs SIVA LM secinājusi, ka Simsone izdarījusi sešus nopietnus pārkāpumus. Smagākais no tiem ir dienesta dokumentu viltošana ar atpakaļejošu datumu ar mērķi izvairīties no atbildības par nekvalitatīvu grāmatvedības sistēmas kārtošanu un nepietiekamu iestādes administratīvā darba organizēšanu. Otrs smagākais viņas pārkāpums ir grāmatvedības sistēmas kārtošana pretēji tiesību normām, līdz ar to valsts budžetam, iespējams, radīts zaudējums 306 000 latu apmērā.

Simsone pilnībā noliedz LM konstatētos pārkāpumus un plāno izmantot 12.februāra valdības sēdi, lai iepazīstinātu ministrus ar, viņasprāt, maldinošo LM rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas