Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Dome prezentē attīstības plānus, tomēr ar ieceri saistās daudz neskaidrību

Skanste būšot jaunais centrs

Līdz 2024. gadam Skanstes teritorijas attīstībā Rīgā plānots ieguldīt ap 900 miljoniem eiro, pagājušās nedēļas beigās paziņoja Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa). Lai gan lielākā daļa summas – ap 800 miljoniem eiro – būtu privāti līdzekļi, ap 100 miljoniem eiro plānots ieguldīt no pašvaldības un Eiropas Savienības (ES) fondu naudas, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Šobrīd lielākais ieguldītājs teritorijā ir būvfirma Merks, kas tur cēlusi dzīvokļu mājas, biroju ēkas un arī halli Arēna Rīga. Uzņēmums investējis ap 180 miljoniem eiro no 245 miljoniem, kas tur jau ieguldīti kopumā, informē apkaimes attīstītāju un nekustamo īpašumu īpašnieku, tajā skaitā Merks, dibinātās Skanstes attīstības aģentūras valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags.

Ušakovs skaidro, ka pašvaldības plāni balstīti uzņēmēju iecerēs, nodrošinot teritoriju ar infrastruktūru, ja tajā notiek ieguldījumi. Jāatgādina, pērn LTV raidījums de facto vēstīja, ka pirms desmit gadiem galvaspilsētas vicemērs Andris Ameriks (GKR) un citas domes amatpersonas par cenu, kas ir zem īpašuma vērtības, bija tikušas pie ekskluzīviem Merks dzīvokļiem.

Gan Vanags, gan Ušakovs tagad ideju attīstīt Skanstes teritoriju piesaka kā jauna, mūsdienīga pilsētas centra izveidi un dēvē to par vēsturisku soli. Ušakovs vēl piebilst, ka tai "jābūt zaļākajai apkaimei pilsētā", pateicoties parkiem, kurus plānots izveidot, un kokiem, kurus vēl stādīs.

Vanags teritorijas nozīmi nākotnē pamato arī ar būtiskām ēkām, kuras cels tuvumā. Pirmkārt, tā sauktajā New Hanza City teritorijā būs Laikmetīgās mākslas muzejs. Otrkārt, "ir plānots uzņēmuma Merks attīstītais Rīgas konferenču un koncertu centrs ar tam piegulošu viesnīcu". Vēl tiks būvēti biroji, jo Rīga to celtniecības ziņā ļoti būtiski atpaliekot no Viļņas. Vanags arī pauž, ka tā rezultātā mērķis ir panākt, lai teritorijā iedzīvotāju un darba vietu skaits sasniegtu 42 tūkstošus. Šobrīd Skanstē kopumā dzīvo un strādā apmēram 12,5 tūkstoši cilvēku.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 26. jūlija, numurā!

Top komentāri

Smējējs
S
Manā bērnībā Skanstes apkārtni sauca par Veidu (no vācu valodas die Weide - ganības). Iedzīvotāji vēl atcerējās, ka tās ir bijušās Rīgas pilsētas ganības. Manas mātes bērnībā tur vēl bija vecā Daugavas atteka, kur vietējie cilvēki peldējās. Pēc tam, 50. gados, atlika pāris dīķīši ar karūsām, kuriem apkārt bija Lapeņu kolonija - ģimenes mazdārziņi (kā tagad vēl vietām Rumbulā). Mazdārziņiem cauri tecēja pilsētas kanalizācijas novadgrāvis dēļiem izklātā gultnē. Viss ir neticami izmainījies. Rīga aug. Neticami, ka tik ilgi tuvu pilsētas centram bija tāda "nekuriene", kurā savvaļā dzīvoja zaķi, lapsas, eži.
voo
v
ausaiņa trotuārs ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas