Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Šķēle "bez prozaiskuma" atbild Salmiņam

Ekspremjers, uzņēmējs Andris Šķēle komentējis kādreizējā AS Diena un SIA Dienas mediji vadītāja Ulda Salmiņa plašu publicitāti guvušo bloga ierakstu, kurā viņš sakās atminamies dažādas vēsturiskas detaļas par vairākus gadus veciem notikumiem un norādījis uz ekspremjera vēlmi iejaukties laikraksta Diena redakcionālos jautājumos, kā arī uzstādījumiem atbrīvoties no sev netīkamiem žurnālistiem.

Uz Salmiņa blogu reaģējis arī tajā pieminētais Ventspils mērs Aivars Lembergs un noliedzis tajā par sevi rakstīto.

Šķēle, lūgts komentēt Salmiņa pausto, atbildē Dienai norāda: "Izlasīju Salmiņa kunga "atklāsmes". Mans komentārs nebūs tik ļoti prozaisks. Un ne tik garš. Salmiņa kungam acīmredzot ir jārod attaisnojums kaut kādām savām problēmām un tāpēc ir jāspēj uzrādīt vainīgie pie tām. Varēja jau nu gan iztikt bez tās “fona līnijas” par bērniem," 

"Ar Salmiņa kungu tiešām esmu ticies. Liekas, trīs reizes. Tā bija spiesta lieta, jo no manas kompānijas UVK tika lūgta palīdzība milzīgo koncerna AS Diena finanšu problēmu risināšanā. Kā redzējām, tad bija pamats, kāpēc zviedru akcionāru pacietības limiti bija pilnībā izsmelti. UVK, sniedzot klientiem konsultācijas vadības un finanšu jomās, vienmēr atturas no jebkādas personīgas attieksmes par politiskas, reliģiskas, nacionalitātes dabas jautājumiem. Tādu pozīciju izturējām arī pret Salmiņa kungu un šādus jautājumus neuzdevām arī Salmiņa kungam," turpina ekspremjers.

Šķēle norāda, ka viens no tā laika uzstādījumiem Salmiņam bijuši taupības pasākumi koncernā.

"Medija īpašnieks (izdevējs) savā pasaules uztverē un vērtībās var būt liberāls, konservatīvs, komunistisks utt. Tas arī atšķir dažādo izdevēju attieksmi, atspoguļojot notikumus sabiedrībā un veidojot pamatu redakcionālai ievirzei. Izdevējs ieceļ valdi uzņēmuma pārvaldei. Galvenais redaktors savukārt formē žurnālistu komandu. Veiksmīgs redaktors kopā ar spējīgiem žurnālistiem ir tie, kas "pabaro" uzņēmumu ar augstām tirāžām un reklāmdevēju interesi. Mūsu ieskatā, Salmiņa kungam kā valdes vadītājam bija jāspēj tobrīd veikt apjomīgi taupības pasākumi. Izaicinājumi no mediju formāta maiņas ( interneta portāli), dramatiskas izmaiņas reklāmdevēju interesēs, auditorijas ieradumu izmaiņas, uzpūsti štati, kopējais izdevumu apjoms utt. - tie bija tikai daži problēmjautājumu bloki," pauž Šķēle.

Viņa vārdiem, Salmiņš nespēja risināt nevienu sarežģīto saimniecisko problēmu. "Bet Salmiņa kungam bija kāda man nesaprotama stipra aizmugure, kura no pirmās dienas viņam nodrošināja "siltu vietiņu" ilgā laika periodā. Mans viedoklis par Salmiņa kunga neatbilstību amatam šeit nebija svarīgs, bet acīmredzami nepatika pašam "siltās vietiņas" īpašniekam. Es ceru, ka jūs guvāt priekšstatu par manu attieksmi pret šo personu, kurš, kā raksta savā blogā, "nedabūja normālu darbu Latvijas Radio”. Un varbūt, ka tas ir uz labu...," atbildi noslēdz Šķēle.

Savukārt Lemberga mājaslapā lasāmajā komentārā pausts:

"Salmiņa blogā esmu pieminēts arī es. Kā nu bez manis! Taču saistībā ar mani vienīgā patiesība ir tā, ka Salmiņš ar Lembergu tā arī nav saticies klātienē. Viss cits – nepatiesība! Man nekad nav piederējusi Latvijas Krājbanka – ne viena trešdaļa, ne jebkādas citas proporcijas. Turklāt apgalvojumi, ka par vienas trešdaļas Latvijas Krājbankas akciju tolaik varētu saņemt 100 miljonu, ir tuvu stāstiem par labajām fejām un laumiņām no fantastikas pasaules. Starp citu, lai ko runātu Šlesers, par Dienu viņam nekādu sarunu ar mani nav bijis," pausts Lemberga komentārā.

Top komentāri

ZZS = Lembergs = noziedzība
Z
Šķēle un Lembergs ir ietekmīgākie Latvijas nozadzēji. Bet idioti turpina balsot. Un bandīti turpina vadīt valsti.
Niknais
N
Šis raksts parāda vien kurš ir saimnieks sia diena
Š
Š
Šķēlīte aizmirsis tulpīti pogcaurumā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas