Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Skolēni savākuši 178,4 tonnas nolietotu elektroiekārtu un 27,8 tonnas bateriju

Uzņēmuma Zaļā josta rīkotajā skolu kampaņā šajā mācību gadā otrreizējai pārstrādei ir nogādātas 178,4 tonnas nolietotu elektroiekārtu un 27,8 tonnas izlietotu bateriju, aģentūru LETA informēja uzņēmuma mārketinga vadītāja Laima Kubliņa.

Bateriju vākšanas kampaņa skolās norisinājās jau desmito sezonu un šogad tajā iesaistījušās 219 izglītības iestādes visā Latvijā, iesaistot tajā vairāk nekā 80 000 skolēnu. Visas savāktās baterijas pārkausētas, atgūstot to sastāvā esošos vērtīgos metālus, kas tiks izmantoti jaunu izstrādājumu izgatavošanā.

Savukārt nolietoto elektrotehniku Zaļā josta vāc jau otro gadu, tomēr secināts, ka izglītības iestāžu aktivitāte ir manāmi pieaugusi. Šogad elektrotehnikas atkritumu vākšanai pieteicās par 28 izglītības iestādēm vairāk nekā pērn, tādējādi arī izdevies savākt par 24 tonnām vairāk bīstamo atkritumu. Savāktās elektroiekārtas tepat Latvijā tiks sadalītas pa komponentēm, kuras, atsevišķi pārstrādājot, pārtaps par jauniem vērtīgiem izstrādājumiem. Konkursa laikā ir savākts ievērojams skaits nolietotu ledusskapju, kas ir viena no problemātiskākajām elektroiekārtām to sastāvā esošās freona dēļ. Īpaši savācot freonu, izdevies mazināt globālās sasilšanas draudus, jo, nokļūstot atmosfērā, freons noārda ozona slāni, paātrinot klimata pārmaiņas, uzsver kampaņas rīkotāji.

Zaļā josta atgādina, ka izlietotas baterijas un nolietotas elektroiekārtas ir videi kaitīgi atkritumi. To sastāvā esošās ķīmiskās vielas un to savienojumi, smagie metāli, skābes un indīgas gāzes, nonākot vidē, nopietni apdraud cilvēku veselību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas