Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skolēnu mācību uzņēmumu Cits Bazārs šogad norisināsies tiešsaistē

Ikgadējais Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu tirgus Cits Bazārs šajā decembrī notiks tiešsaistē, portālu Diena.lv informēja Junior Achievement Latvia (JA Latvia) vadītājs Jānis Krievāns.

Līdz ar pulcēšanās ierobežojumiem šogad Cits Bazārs notiks vēl nebijušā formātā – tiešsaistē. Vietnē www.jalatvia.lv būs pieejams e-katalogs, kurā apmeklētāji varēs aplūkot skolēnu mācību uzņēmumu virtuālos stendus un iegādāties viņu ražojumus – mājas lietas, preces skaistumkopšanai, bižutēriju, dažādas spēles un preces bērniem, kā arī apģērbus, modes lietas, interjera priekšmetus, pārtikas preces u.c. Starp estētiskām un sadzīvē noderīgam precēm būs iegādājamas arī skolēnu veidotas pavisam unikālas un funkcionālas lietas, piemēram, termo paliktņi sēdēšanai ārā vai koka matu sukas ar attīrīšanas funkciju un citi interesanti produkti.

Plānots, ka Cits Bazārs darbosies piecas dienas no 10. līdz 14. decembrim.

"Sava uzņēmuma izveide, esot vēl skolas solā, jauniešiem ir milzu pieredze un izaicinājums. Tā ietver biznesa plāna sastādīšanu, komandas izveidošanu, produkta izstrādi, kā arī darbu pie mārketinga pasākumiem un pārdošanu. Turklāt šogad, pārceļot  tirdzniecību uz interneta vidi, jauniešiem papildus bija jāapgūst arī e – komercijas principi. Aicinu ikvienu novērtēt jauniešu centienus, aplūkot piedāvājumu un šogad ērti, neatejot no datora, iegādāties oriģinālas Ziemassvētku dāvanas, vienlaikus atbalstot Latvijas skolēnu pirmos soļus biznesā," saka izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia vadītājs Jānis Krievāns.

Skolēnu mācību uzņēmumu Cits Bazārs notiek Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) projekta Inovāciju motivācijas programma ietvaros, un to rīko Latvijas lielākā izglītības organizācija Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar ilggadējo atbalstītāju Swedbank.

 "Šogad esam ārkārtīgi lepni ar jauno uzņēmēju paaudzi. Pašlaik tiem ir jāapgūst ne tikai uzņēmuma veidošanas process, bet papildus arī jāpielāgojas jaunajiem apstākļiem savus produktus tirgojot tiešsaistē. Īpašs prieks redzēt, ka tas nemazina jauniešu interesi par uzņēmējdarbību. Ja arī šoreiz neizdosies pārdot tik daudz cik citus gadus, tad aicinām jauniešus neskumt un uztvert to kā labu mācību stundu, kurā iespējams iegūt papildus rūdījumu, kas noteikti noderēs turpmāk uzņēmējdarbībā," norāda LIAA Inovāciju atbalsta nodaļas vecākā projektu vadītāja Dace Dumbere-Bregže.

Cits Bazārs norises laikā kā ierasts jaunos uzņēmējus vērtēs pieredzējusi profesionāļu, uzņēmēju un akadēmisko spēku komanda, un labākie tiks apbalvoti deviņās nominācijās: "Sociāli atbildīgs SMU", "Tehnoloģiskās inovācijas produkts/pakalpojums", "Labākā SMU pārdošanas komanda", "Uz zināšanām balstīts SMU produkts/pakalpojums", "Sociālo mediju komunikācijas balva", "SMU produkts/pakalpojums gatavs starptautiskajam biznesam", ’"Videi draudzīgs SMU produkts/pakalpojums’", "SMU biznesa potenciāls" un "Labākais reklāmas video".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas