Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Skumja statistika: Trīs dienu laikā Latvijā seši ugunsgrēkos bojāgājušie

Aizvadītajā diennaktī traģisks ugunsgrēks notika Rēzeknes novadā, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Ar atklātu liesmu dega vienstāvu koka ēka 180 kvadrātmetru platībā, un nelaimē bojā gāja viens cilvēks. Ugunsgrēku izdevās likvidēt pēc aptuveni piecām stundām. Laikam kļūstot aukstākam, attiecīgi cilvēkiem arī intensīvāk apkurinot savus mājokļus, arī palielinās ugunsgrēku izcelšanās risks. Kopumā aizvadīto trīs dienu laikā Latvijā ugunsgrēkos bojā gājuši jau seši cilvēki, bet šogad - 78, tostarp trīs bērni.

Vēl vienu mājokļa ugunsgrēku glābēji steidza dzēst Vangažos. VUGD saņēma informāciju, ka tur kādā dzīvoklī deg dīvāns. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka liesmas pārņēmušas jau visu istabu 20 kvadrātmetru platībā. Kaimiņi no degošā dzīvokļa jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās bija izglābuši tā iemītnieku. Viņš nodots mediķu aprūpē. Pēc tam VUGD no daudzdzīvokļu nama izglāba vēl vienu cilvēku un divus suņus, kā arī evakuēja vēl piecus cilvēkus. Liesmas pilnībā nodzēstas pēc divu stundu darba. Dzēšanas darbos iesaistījās arī Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Naktī saņemts izsaukums arī uz Rīgas ielu Sabilē. Tur pilnā platībā dega dzīvojamā māja. Uguns jau bija izplatījies arī uz blakus esošajām ēkām. Pirms VUGD ierašanās no ēkām bija evakuējušies 10 cilvēki. Liesmu izplatību izdevās ierobežot pēc vairāk nekā trīs stundu darba. Kopumā šajā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā dega trīs dzīvojamās ēkas - viena 180 kvadrātmetru platībā, otra 150 kvadrātmetru platībā un trešā piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopā saņēma 42 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi.


Top komentāri

Dāviniet vērtīgas lietas
D
Cilvēki taupa 5-7 eiro par dūmu detektoru, kā rezultātā pazaudē visu, arī dzīvību.Dāviniet Ziemassvētkos dūmu detektorus vismaz tiem, kuri mēdz iedzert, veciem cilvekiem, kā arī tiem, kuriem krāsnis. Tā nav reklāma, es tos netirgoju. Tā ir vienkārša loģika, tāpat kā lietot atstarotājus tumsā. Dzīvība- visdārgākais.
TrollisJT
T
Pēc ierastās lietu loģikas ir pienācis laiks kaut ko aizliegt. Aizliegt varētu, piemēram, sveces - ļoooti bīstams produkts neuzmanīgu ļaužu rokās. Aizliegsim sveces!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas