Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SM: Ārkārtējās situācijas laikā atļauta tikai attālināta automašīnu tirdzniecība

Valstī izsludinātā ārkārtējās situācijas laikā transportlīdzekļu tirdzniecība ir pieļaujama tikai gadījumos, ja tiek ievēroti vairāki svarīgi epidemioloģiskās drošības nosacījumi, tostarp tirdzniecība notiek tikai attālināti, aģentūrai LETA norādīja Satiksmes ministrijā (SM).

Atļauta transportlīdzekļu attālināta tirdzniecība, izmantojot distances saziņas līdzekļus, kā arī atļauta transportlīdzekļu izsniegšana tirdzniecības vietā, ja transportlīdzekļi iegādāti, izmantojot distances saziņas līdzekļus vai arī ir iegādāti attālināti.

Līdzīga situācija ir arī transportlīdzekļu rezerves daļu tirdzniecībā - atļauta ir tikai attālināta pārdošana.

Transportlīdzekļu tirdzniecības salons vai tirdzniecības laukums ir uzskatāmi par tirdzniecības vietām un transportlīdzekļu tirdzniecība šajās vietās ārkārtas situācijas laikā klātienē nav atļauta.

Transportlīdzekļu attālinātu tirdzniecību var nodrošināt, ja pakalpojuma sniedzējs un pircējs izmanto attālinātu dokumentu apriti, piemēram, izmantojot ar elektronisko parakstu noformētus dokumentus. Gadījumā, ja preču iegāde tiek nodrošināta ar distances līgumu, proti, vienošanās ir notikusi patērētājam un tirgotājam fiziski klāt neesot, tad attiecībā uz tiem ir atsevišķs regulējums.

Ministrijā norādīja, ka iespēja potenciālajam pircējam atrādīt transportlīdzekli pastāv, ja notiek vienošanās ar klientu, ka tiek organizēta attālināta transportlīdzekļa apskate, piemēram, izvairoties no kontakta, atslēgas nododot, novietojot transportlīdzekli ārpus tirdzniecības zonas, piemēram, klientu stāvvietā.

Ārkārtējās situācijas laikā Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) turpina sniegt pakalpojumus, pakalpojumu saņemšanai vēlams pieteikties iepriekš.

Vienlaikus transportlīdzekļu remonta un apkopes darbnīcas, auto servisi savu darbību var īstenot kā līdz šim, ja tiek ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības pakalpojuma sniegšanas vietā, attiecīgi nodrošinot apmeklētājiem nepieciešamo brīvo platību, apkalpojot apmeklētājus tikai maskās, organizējot apmeklētāju plūsmu, lai telpā vienlaicīgi esošo apmeklētāju skaits būtu ierobežots.

Jau ziņots, ka ka ar Covid-19 pandēmijas mazināšanu saistītie ierobežojumi valstī būs spēkā līdz 7.februārim. Valdība par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 7.februārim bija lēmusi jau iepriekš, tomēr vairāki no ierobežojumiem sākotnēji bija paredzēti tikai līdz 25.janvārim. Piemēram, pienākums iedzīvotājiem brīvdienās ievērot komandantstundu, kā arī noteikti ierobežojumi attiecībā uz pakalpojumu un tirdzniecības jomām, arī izglītību.

Līdz 25.janvārim ir aizliegti skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumi, sporta inventāra noma iekštelpās un fotopakalpojumi klātienē, izņemot fotogrāfiju izgatavošanu dokumentiem, kā arī saimnieciskie pakalpojumi klātienē, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu. Tāpat aizliegtas dzinējmedības.

Valdība par visu ierobežojumu pagarināšanu līdz 7.februārim plāno lemt sēdē 21.janvārī, bet otrdien par to panākta konceptuāla vienošanās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas