Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

SM valsts sekretāra amatam plānots virzīt Ilondu Stepanovu

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra amatam plānots virzīt Ilondu Stepanovu, aģentūrai LETA apstiprināja satiksmes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Baiba Ābelniece.

Viņa informēja, ka SM iesniegusi Valsts kancelejā Ministru kabineta rīkojuma projektu par Stepanovas apstiprināšanu vakantajā ministrijas valsts sekretāra amatā.

Stepanova no 2015.gada līdz 2019.gada martam bija Valsts kontroles padomes locekle, bet iepriekš, sākot no 1996.gada viņa strādāja Finanšu ministrijā (FM), kur ieņēma amatus nodaļu un departamentu vadībā. No 2006.gada viņa strādāja par FM Budžeta departamenta direktori, liecina informācija LETA arhīvā. 

Iepriekšējais SM valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, kurš bija SM galvenais ierēdnis kopš 2013.gada, amatu atstāja 2019.gada aprīlī. Ozoliņš amatu pameta pēc tam, kad, zaudējot darbu Ventspils brīvostas valdē, būtiski saruka viņa atalgojums. 

Kopš Ozoliņš pameta amatu, valsts sekretāra pienākumus kopš pērnā gada aprīļa līdz 17.janvārim pildīja valsts sekretāra vietniece Džinetu Innusa. Savukārt viņai pārejot darbā uz uzņēmumu Rīgas satiksme, šie pienākumi tika uzticēti citai SM valsts sekretāra vietniecei Ligitai Austrupei.

Kā ziņots atklātais konkurss par SM valsts sekretāra amatu 2019.gadā noslēdzās bez rezultāta, jo pretendents, kurš saņēma visaugstāko vērtējumu konkursā - Andulis Židkovs, neguva satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) apstiprinājumu politiskās piederības dēļ. 

Linkaits skaidroja, ka viņš pieņēmis lēmumu neatbalstīt konkursā uzvarējušo SM valsts sekretāra amata kandidātu, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likumu, kas paredz, ka vecākajam valsts civildienesta ierēdnim ir jābūt politiski neitrālam. Ministrs uzskatīja, ka konkursā uzvarējušais amata kandidāts varētu nebūt politiski neitrāls, jo viņš iepriekš kandidēja Saeimas vēlēšanās, kā arī ieņēma partijas Par! valdes locekļa amatu. Firmas.lv dati liecina, ka minētā politiskā spēka valdes locekļa amatu Židkovs atstājis šā gada jūlijā.

Top komentāri

vientiesīc
v
Ar tādām krunkām pierē vajag būt gudra.
redz
r
LV pilns ar gudriem...Tikai nav kas dara....
FM
F
tikai: nebija nekādu pozitīvu rezultātu no viņas darbības FM. Pats svarīgākais ir: kas visu laiku šo Ilondu virza????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas