Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Smagā stāvoklī esošo Covid-19 pacientu skaits nav samazinājies

Pēdējās dienās palielinās stacionēto Covid-19 pacientu skaits, kā arī jau kopš marta sākuma nav samazinājies smagā stāvoklī esošo pacientu skaits, šodien valdības sēdē brīdināja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes loceklis Haralds Plaudis stāstīja, ka, analizējot Covid-19 pacientu skaitu, kopš pirmdienas tas ir palielinājies par 3% un patlaban sasniedz 70% no Covid-19 slimniekiem paredzēto gultu piepildījuma. Kā galveno problēmu Plaudis minēja intensīvās terapijas gultu noslodzi, kas esot palielinājusies no 68% līdz 73%. "Pēdējo nedēļu laikā zemāka par 70% Covid-19 intensīvās terapijas gultu noslodze nav bijusi," uzsvēra mediķis.

Kopš marta sākumā RAKUS vērojama tendence, ka palielinās stacionēto hronisko pacientu skaits, kuri ir vērsušies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

"Ja februārī tika stacionēti 110 pacienti diennaktī, tad patlaban tie esot 130-140 cilvēki diennaktī," sacīja Plaudis, piebilstot, ka saglabājas nemainīgi augsta Covid-19 pacientu plūsma, kā arī palielinās hronisko pacientu skaits.

Runājot par ārstēšanās ilgumu, Plaudis uzsvēra, ka Covid-19 pacientu atrašanās slimnīcā ir ilgstoša. Intensīvajā terapijā Covid-19 slimniekam nākas uzturēties vismaz 15 dienas, bet bijis arī gadījums, kad cilvēks intensīvās terapijas nodaļā gulējis pat 81 dienu.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) galvenā ārste Eva Strīķe ziņoja, ka patlaban Stradiņa slimnīcā ir aizpildīti 88% intensīvās terapijas gultu un ir palikušas brīvas vien pāris gultas. "Šajās gultās nonāk ne Covid-19 pacienti, kuri ir neatliekamā stāvoklī, un viņiem ir pārprofilēti 20% kopējo gultu. Viņi, sajaucoties kopā ar Covid-19 pacientiem, ārkārtīgi ilgi aizņem vietas intensīvās terapijas gultās," sacīja Strīķe.

Viņa brīdināja, jo jaunāka un aktīvāka iedzīvotāju populācija slimos ar Covid-19, jo ilgāk būs noslogotas intensīvās terapijas gultas.

LETA jau ziņoja, ka pagājušajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoti 93 Covid-19 pacienti, tostarp astoņi pārvesti, līdz ar to kopējais stacionāros esošo ar jauno koronavīrusu sirgstošo pacientu skaits pieaudzis līdz 704, kas ir par vienu vairāk nekā trešdien, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

No visiem slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem šobrīd 630 jeb par vienu mazāk nekā dienu iepriekš ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 74 jeb par diviem pacientiem vairāk nekā trešdien, ir ar smagu slimības gaitu.

Ceturtdien no slimnīcām izrakstīti 84 Covid-19 pacienti, tai skaitā astoņi pārvesti, savukārt līdz šim kopumā no ārstniecības iestādēm izrakstīti 9817 ar Covid-19 sasirgušie.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 638 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par trīs saslimušo personu nāvi, liecina SPKC apkopotā informācija.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas