Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sniega dēļ elektrība atslēgta aptuveni 1000 Sadales tīkla klientu

Sniega radīto bojājumu dēļ elektrība atslēgta aptuveni 1000 AS "Sadales tīkls" klientu, galvenokārt Latgalē, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāve Alīna Kozlovska.

Lielākais atslēgumu skaits reģistrēts Ludzas, Krāslavas un Augšdaugavas novadā. Tajos kopā elektrība atslēgta aptuveni 700 klientiem.

Uzņēmumā skaidroja, ka otrdienas naktī Latvijas teritorijā turpinājās spēcīga snigšana, kā arī veidojās apledojums uz kokiem un vadiem. Laikapstākļu ietekmē lūzuši koki un to zari, tomēr plaši bojājumi elektrotīklā nav konstatēti. Kopumā situācija elektroapgādē ir stabila. Konstatējot bojājumus, elektroapgāde iespēju robežās tiek atjaunota pa citām elektrolīnijām jau pirms bojājumu novēršanas.

"Sadales tīkla" dispečeri un operatīvā darba brigādes turpina situācijas uzraudzīšanu, bojājumu lokalizāciju un to novēršanu, lai iespējami drīz elektroapgādi atjaunotu visiem klientiem.

Lielākais atslēgto klientu skaits tika reģistrēts šonakt ap plkst.3.45, kad vienlaikus uz īsu brīdi elektroapgādes traucējumi tika reģistrēti 1800 klientiem.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozēm dienas laikā turpināsies snigšana un putenis, vietām gaidāms brāzmains vējš. "Sadales tīkls" seko līdzi meteorologu prognozēm un monitorē situāciju vidējā sprieguma elektrotīklā. 

Stiprā sniega laikā "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Uzņēmums norāda, ka sniega svara un apledojuma rezultātā var lūzt koki un to zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud cilvēku dzīvību. 

Redzot kādu bīstamu situāciju, notikuma vietai tuvoties nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot 112.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas