Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sociālās aprūpes centra Ziedkalne vadītāja iesniegusi atlūgumu

Valsts sociālās aprūpes centra (SAC) Zemgale filiāles Ziedkalne vadītāja Aija Petuhova ceturtdien iesniegusi atlūgumu, ziņo LTV raidījums Dienas ziņas

Iespējams, tā viņa cenšas glābties no krimināllietas, kas ierosināta par vairākām epizodēm, kad viņas vadītās iestādes personāls seksuāli uzmācies pansionāta klientiem, vēsta raidījums. 

No amata atkāpusies arī Petuhovas vietniece Inta Ozola.

Sociālās aprūpes centrā dzīvo cilvēki ar dažāda smaguma psihiskām saslimšanām.

Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu. 

"Šo pēcpusdien saņēmām paziņojumu par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu. Petuhovas kundze iesniedza šādu iesniegumu. Pārbaudot dokumentu kartes, pagājušā gada 1.decembrī atklājām, ka jau vasaras laikā ir ieraksts, kur ir pazīmes par to, ka ir bijis nodarījums pret klientu no darbinieku puses. Mums nebija šīs informācijas. Izmeklējot šo lietu, mēs atklājām vēl divas epizodes un vērsāmies policijā. Policija šā gada 8.janvārī uzsāka kriminālprocesu," raidījumam atklāja VSAC Zemgale direktors Ilgonis Leišavnieks.

Jau 2014.gada vasarā sociālās aprūpes centrs Ziedkalne nokļuva uzmanības lokā aizdomās par vairāku vīriešu un sieviešu seksuālu izmantošanu un noslēptu grūtniecību. Tolaik “Ziedkalnes” vadītāja Petuhova tika atstādināta no amata, bet toreizējais labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) viņu amatā atjaunoja.

Leišavnieks šodien apliecināja, ka arī atlūgums viņu neatbrīvos no atbildības. Ja policija pierādīs, ka pret klientiem notikusi seksuāla varmācība, Petuhovai par notikušo būs jāatbild tiesā.

pievienota 3.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas