Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šogad atkārtots Lielās talkas dalībnieku skaita rekords

 Lielajā Talkā sakopt un labiekārtot apkārtējo vidi devušies aptuveni 190 000 cilvēku, kā rezultātā ir atkārtots 2011.gadā uzstādītais talkas dalībnieku skaita rekords, vēsta talkas rīkotāji.Brīvprātīgie šogad aktīvi rosījušies 1750 apstiprinātajās talkas vietās, kā arī ārpus oficiālajām talkas vietām, un sakopšanas darbi norisinājušies jau pirms talkas dienas.

Visvairāk cilvēku dažādās vides kopšanas aktivitātes pulcējušies Rīgā un Vidzemē, kur talkojuši aptuveni trešdaļa talkas dalībnieku, gandrīz tikpat aktīva bijusi arī Latgale. Ceturtdaļa Lielās Talkas brīvprātīgo talkas dalībnieku piedalījušies talkās Vidzemē, bet 13% talkojuši Kurzemē.

Daudzviet pirmie talkotāji pie daba ķērušies jau pašā rīta agrumā – par pirmajām talkām ziņots jau neilgi pēc plkst. 7 no rīta. Sakoptas gan ceļmalas un meži, gan māju pagalmi un kāpņu telpas. Liela daļa talkotāju norāda, ka pēc paveiktā darba esot bijusi liela gandarījuma sajūta, kā arī atlikusī dienas daļa pavadīta kopīgās pēctalkas aktivitātēs – ieturot kopīgas maltītes un atskatoties uz padarīto.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas