Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šogad divkāršojies Likteņdārza apmeklētāju skaits

Aktīvajā apmeklējumu sezonā, kas Likteņdārzā ilgst no maija līdz novembrim, šogad bijis rekordliels skaits apmeklētāju - dārzā viesojušies vairāk nekā 100 000 cilvēku, kas ir gandrīz divreiz vairāk nekā Latvijas simtgadē, aģentūru LETA informēja nodibinājuma Kokneses fonds pārstāvji.

Latvijas valsts proklamēšanas gadadiena 18.novembrī simboliski ir aktīvās sezonas noslēgums Likteņdārzā, kas tiek atzīmēts ar gadiem iekoptu tradīciju - saulrieta sagaidīšanu dārza Amfiteātrī. 

"Lai arī šogad ārkārtējā situācijā noteikto pulcēšanās ierobežojumu dēļ saulrietu negaidīsim kopā, par godu Latvijas dzimšanas dienai Likteņdārzā šodien pusdienlaikā tiks iedegtas sveces un ugunskuri. Dārzs arvien ir atvērts apmeklētājiem pastaigām un svētku noskaņai," uzsver "Kokneses fonda" padomes priekšsēdētāja, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (JV).

Pirms Latvijas valsts proklamēšanas gadadienas Likteņdārza Draugu alejā ieklāti kārtējie ziedotāju iegādātie personalizētie bruģakmeņi, kuru skaits šogad sasniedz teju 1000. Lielāko bruģakmeņu ziedojumu Likteņdārzam dāvājis Aivars Vanags, kurš šādi iemūžinājis 80 savas dzimtas locekļu vārdus. 

Tāpat nozīmīgs ziedojums saņemts no Apvienoto Arābu Emirātu vēstnieces Latvijā Hanānas Halfānas Ubaidas Alī Almadhanī, kura iegādājusies personalizētos bruģakmeņus 26 vēstniecības darbiniekiem un viņu tuviniekiem.

Pateicoties Kokneses novada domei, šoruden ar melno asfaltu noklāts grants ceļš, kas ved uz Likteņdārzu no Daugavpils šosejas. 

Tāpat dārza apmeklētājiem pieejama atjaunota Liktens gātes mobilā lietotne, kurā apkopoti dažādu cilvēku dzīvesstāsti, fotogrāfijas un citas liecības par pieredzēto Latvijai nozīmīgos vēstures pavērsienos 20.gadsimtā.

Tā kā Likteņdārzs ir atvērts apmeklētājiem arī ārpus aktīvās sezonas, "Kokneses fonds" aicina viesus atbildīgi ievērot ārkārtējās situācijas dēļ noteiktos ierobežojumus un arī turpmākajos mēnešos apmeklēt dārzu vienīgi kopā ar saviem vistuvākajiem, pastaigu laikā ievērot distanci no citiem cilvēkiem un nepieciešamības gadījumā valkāt mutes un deguna aizsegu.

Likteņdārzs ir par ziedojumiem veidota piemiņas vieta, kas pēc pasaulē pazīstama Japānas ainavu arhitekta Šunmjō Masuno projekta un arhitekta Andra Kronberga uzraudzībā top uz salas Daugavā pie Kokneses. Likteņdārzu aizsargā 2018.gadā Saeimā pieņemts īpašs Likteņdārza likums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas