Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Šogad ugunsnelaimēs jau 82 upuri, aizvadītajā diennaktī - divi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki un cietuši vēl četri, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst. 19.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz dzīvojamo māju Rīgā, kur aculiecinieki informēja, ka pa ēkas logiem nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī dega mēbeles un sadzīves mantas sešu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 21.48 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 1.21 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Salacgrīvas novadu, kur dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā ēka deg dzīvoklis 40 kvadrātmetru platībā un virs tā esošais jumts ar bēniņiem 40 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies deviņi cilvēki. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, bet gāja bojā viens. Plkst. 4.10 ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd turpinās tā dzēšanas darbi. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās arī Ainažu brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Naktī plkst. 00.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Cesvaines novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties tur, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas istabā dega gulta 0,05 kvadrātmetru platībā. Likvidējot ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem (NMPD).

Plkst. 4.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Cesvaines novadu, kur dzīvojamā mājā jūtams piedūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg dzīvojamās ēkas divas istabas un tajās esošās sadzīves mantas 40 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 5.31 ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd turpinās tā dzēšanas darbi. 

Šajā gadā līdz šim ugunsnelaimēs gājuši bojā 82 cilvēki, kas ir vairāk nekā pērn, norāda VUGD. Dienesta pieredze liecina, ka daļu no traģiskajām ugunsnelaimēm varēja iepriekš novērst, ja vien cilvēki rīkotos apdomīgāk un savlaicīgi ievērotu ugunsdrošības prasības. Lai gaidāmās Jaunā gada svinības neaptumšotu nelaime, VUGD aicina cilvēkus neaizmirst par drošību – nesmēķēt telpās, nepārkurināt krāsnis, uzmanīgi apieties ar uguni, neaizmirst nodzēst sveces un ievērot pirotehnikas lietošanas noteikumus. Ja tomēr svētku laikā ir notikusi kāda nelaime un nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, nekavējoties jāzvana uz tālruņa numuru 112.

 

Top komentāri

...
.
Bet galvenā sensācija visiem dzeltenajiem medijiem būs tāda, ka grāvī ieslīdēja kāda armijas mašīna. Bet ja tā būs no NATO kontingenta, tad vispār medusmaize.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas