Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šogad varētu augt pieprasījums pēc modernām noliktavu telpām

Šogad pieprasījums pēc modernām noliktavām varētu pieaugt, kas savukārt veicinātu jaunu industriālo objektu būvniecības uzsākšanos, secināts komercīpašumu pakalpojumu uzņēmuma CBRE Baltics jaunākajā komercīpašumu tirgus pārskatā.

Pārskatā norādīts, ka Rīgā un Pierīgā pēdējos gados industriālais segments ir atradies ļoti stabilā situācijā, tirgū nebija vērojamas būtiskas nomas maksas izmaiņas un ir paredzams, ka arī 2018.gads būs tikpat stabils.

Pērn tirgus turpināja absorbēt atbrīvotās telpas, kas bija nonākušas tirgū, pateicoties bijušo nomnieku relokācijai uz citām telpām. Šogad pieprasījums pēc modernām noliktavām varētu pieaugt, kas savukārt veicinātu jaunu industriālo objektu būvniecības uzsākšanos. Lielākā daļa no tiem tiks būvēti konkrētu kompāniju/nomnieku vajadzībām. Nākotnē iezīmējas vairāku lielāku industriālo parku teritorijas - ap lidostu Rīga, kā arī Rail Baltica intermodālā termināla attīstīšana Salaspilī.

Industriālais sektors turpinās attīstīties vienotā ritmā ar ekonomiku, pamazām robežas starp tirdzniecības telpām un noliktavām izzudīs, ir pārliecināti CBRE eksperti. Eiropā aizvien vairāk ir vērojama tendence, kur turpina strauji attīsties mazumtirdzniecības un loģistikas nekustamā īpašuma risinājumu integrācija, savukārt e-tirgotāji meklē fiziskas tirdzniecības vietas un tradicionālos mazumtirgotājus, tādējādi nostiprinot tiešsaistes kanālus un pārveidojot savu noliktavu risinājumus.

Latvijā savas pozīcijas nostiprina loģistikas ķēdes, kurām ir nepieciešams modernizēt un paplašināt jau esošās industriālās platības un šī tendence turpināsies arī nākamajos gados, norāda CBRE Baltics.

Piemēram, Rīgā tiks paplašināts Rimi loģistikas centrs, Depo un tirdzniecības veikalu ķēde Lidl ir paziņojuši par loģistikas centru būvniecības plānošanu. Pieaugot e-komercijas apjomiem nākamajos gados, pieaugs vajadzība pēc maziem loģistikas "cross-dock" termināliem pilsētas robežās, tādējādi nodrošinot ātru piegādi, kas pieaugošas konkurences apstākļos ieņems aizvien svarīgāku lomu. Tāpat pieaugs pieprasījums pēc modernām noliktavām pilsētas robežās. CBRE Baltics norāda, ka IKEA nekustamā īpašuma produkta veidošanas pieeja vienā lielā īpašumā ("retail warehouse") apvieno vairākas funkcijas, nodrošinot gan noliktavas, piegādes servisa funkcijas, tajā pašā laikā arī nodrošinot specializētas izklaides iespējas bērniem.

Ja 2015.-2016.gads iezīmējās ar jauna attīstības cikla atsākšanos, pateicoties kuram ir atsākusies spekulatīvā fonda būvniecība, tad pērn turpinājās jau iepriekš iesākto projektu pabeigšana, informē CBRE Baltics. Pērn ir pabeigti veiksmīgi projekti Piedrujas ielā (Baltijas Industriālais parks) un Ulmaņa gatvē ("Ulmaņa industriālais parks"). Arī Balt Cargo Solutions un Elipse BLC paplašināsies. Savukārt Ķekavā patlaban būvniecības beigu stadijā atrodas VGP Park Ķekava projekta pirmā kārta, kas jau ir pilnībā iznomāta.

CPB Real Estate Services ir globālā komercīpašumu pakalpojumu uzņēmuma CBRE pārstāvis Baltijas valstīs (CBRE Baltics). CBRE, balstoties uz 2016.gada ienākumu apjomu, ir pasaules lielākais uzņēmums komercīpašumu pakalpojumu sniegšanas jomā, kuram ir aptuveni 75 000 darbinieku (neskaitot saistīto uzņēmumu darbiniekus). CBRE ir vairāk nekā 450 biroji dažādās pasaules valstīs (neskaitot saistīto uzņēmumu birojus), kas sniedz pakalpojumus nekustamo īpašumu īpašniekiem, investoriem un nomniekiem.

Top komentāri

Protams,
P
ka pieaugs jo kur tad to sadārdzināto sviestu uzglabās:-)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas