Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šomēnes sāks piena rūpnīcas būvniecību Jelgavā

Noslēdzies atkārtoti izsludinātais konkurss par Jelgavas piena rūpnīcas būvniecību, un būvdarbus plāno sākt jau šomēnes, portālu Diena.lv informēja SIA Latvijas Piens valdes loceklis Raimonds Freimanis.

Izvērtējot iesniegtos sešus piedāvājumus, par saimnieciski izdevīgāko tika atzīts komandītsabiedrības UB Konstrukcijas, ko veido uzņēmumi UBB Būve, Unibūve un Infobūve, piedāvājums 2,8 miljonus latu vērtībā. Projektu finansēs SEB banka.

Nākamnedēļ plānots sākt būvlaukuma sagatavošanas darbus, bet būvniecību plānots sākt jau augustā un tā  norisināsies vairākās kārtās. 2012.gada februāris ir noteikts kā būvdarbu pabeigšanas termiņš.

Paralēli būvdarbu konkursam noris darbs pie iekārtu un tehnoloģiju nodrošinājuma -  noslēgti līgumi ar galvenajiem iekārtu piegādātājiem, norit līgumu slēgšanas procedūra par atsevišķu mazāku tehnoloģisko iekārtu piegādēm.

Projekta kopējās izmaksas tiek plānotas 10 miljonu latu apmērā, kas ietver visus maksājumus - nodokļus, būvniecības izmaksas,  projekta finansēšanas izmaksas, apgrozāmos līdzekļus,  investīcijas iekārtu iegādei, zemnieku ieguldījumu un Eiropas līdzfinansējumu - 2 951 776 latu apmērā.

Ražošanu plānots uzsākt ar  vājpiena koncentrātu,  pēc tam ražojot arī puscietos un cietos sierus. Uzņēmums orientējas gan uz eksportu, gan produkcijas realizāciju arī vietējā tirgū. Realizējot šo kopprojektu, kooperatīvi plāno vienā ražošanas maiņā pārstrādāt 250 līdz 300 tonnas piena.

Jau ziņots, ka SIA Latvijas Piens izveidojuši piena kooperatīvi Trikāta KS, Dzēse un Piena partneri KS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas