Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šosezon pilnā apjomā pārbūvēs ceļa segumu Barona ielā, Rīgā, un ieviesīs velojoslas

Rīgas domes Satiksmes departaments šajā būvniecības sezonā pilnā apjomā mainīs ceļa segumu Krišjāņa Barona ielā, posmā no Vecrīgas līdz VEF tiltam, žurnālistiem pastāstīja departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Reinbahs pastāstīja, ka ceļš tiks bruģēts. Abās ceļa malās plānots izvietot rekomendējošās velojoslas, tajās izbūvējot speciālu bruģi, kas nesarežģīs velobraucēju pārvietošanos. Šo ielu pašvaldības pārstāvji vēlas "atdzīvināt", samazinot tranzīta transporta plūsmu.

Seguma maiņas darbus plānots sākt pēc diviem mēnešiem. Provizoriskās projekta izmaksas varētu pārsniegt vienu miljonu eiro. Tās segs departaments.

Departamenta satiksmes organizācijas speciālisti, veicot pērn izveidoto velojoslu inspekciju, vienojās arī par uzlabojumiem atsevišķās ielās, ko tuvākajā laikā plāno veikt. Lai uzlabotu satiksmes plūsmu, plānots likvidēt sabiedriskā transporta joslu Elizabetes ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai.

Satiksmes sablīvējumu novēršanai plānots paplašināt brauktuvi Elizabetes ielā pie Pulkveža Brieža ielas ērtākai kreisā manevra veikšanai. Šim mērķim plānots likvidēt šajā ielā izvietotās Rīgas domes autostāvvietas.

Lāčplēša ielā plāno liegt kreisos pagriezienus laika posmā no plkst.7 līdz 22, kā tas pašlaik notiek Aleksandra Čaka ielā atsevišķos krustojumos.

Departaments plāno arī turpināt darbu pie apkaimju savienošanas. Pašlaik tiekot strādāts pie būvprojektu izstrādes veloceliņam no Imantas līdz Bolderājai un no Ziepniekkalna uz pilsētas centru. Būvprojekti tiks pabeigti nākamā gada sākumā un būvniecības sezonā, kas ilgst no vasaras līdz rudenim, plānots šos veloceliņus ieviest.

Izbraucienā pa pērn ieviestajām velojoslām līdzi departamenta pārstāvjiem šodien devās arī žurnālisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas