Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Spēles formā atgādina par drošību

Zināšanas, kas apgūtas spēles veidā aktīvā un azartiskā formā, skolēnu atmiņā paliek labāk, tāpēc jau ceturto gadu Vislatvijas skolēnu sporta un prāta sacensībās ZZ čempionāts bija iekļauts AS Sadales tīkls elektrodrošības posms. Arī šogad sacensību finālā, kas no 23. līdz 25. maijam norisinājās sporta kompleksā 333 Ropažu novadā, ap 15 000 skolēnu no visiem Latvijas novadiem pārbaudīja savas zināšanas elektrodrošībā, izspēlējot elektrodrošības pāru spēli.

AS Sadales tīkls komunikācijas direktore Renāte Meļķe stāsta: "ZZ čempionāts ir lielisks pasākums, kurā AS Sadales tīkls ir iespēja izglītot bērnus un jauniešus elektrodrošībā. Tā ir iespēja ar interesantiem uzdevumiem un spēlēm sasniegt tūkstošiem skolēnu, netieši atgādinot par elektrodrošību. Esam gandarīti, ka ZZ čempionāta organizatori novērtē elektrodrošības nozīmi un jau ceturto gadu izstrādā aizraujošus un vienlaikus izglītojošus elektrodrošības uzdevumus."

ZZ čempionāts tradicionāli sastāv no vairākiem posmiem – klases mājasdarba, digitālā pusfināla un lielā sacensību fināla. Lai pusfinālā iegūtu pēc iespējas lielāku punktu skaitu, šogad tajā tika iekļauta AS Sadales tīkls elektrodrošības pāru spēle – individuāls uzdevums, kurā skolēnam pēc iespējas īsākā laikā attēlotajai bīstamajai vai pareizajai situācijai jāsameklē cits atbilstošs attēls (pāris). Skolēnam veiksmīgi izspēlējot spēli, klase saņēma papildu punktus. Spēlei bija trīs līmeņi ar dažādām grūtības pakāpēm. Starp līmeņiem skolēniem kā špikeris palīdzēja elektrodrošības padomi, kuri uzdevumu ļāva paveikt ātrāk un veiksmīgāk. Kopumā elektrodrošības pāru spēli izspēlēja 14 693 skolēni, un aktīvākie no viņiem bija tieši 7.–9. klašu audzēkņi.

Savukārt ZZ čempionāta sacensību finālā elektrodrošības pāru spēle bija jāizspēlē visai klasei kopā, pēc iespējas ātrāk sameklējot pareizo rīcību konkrētā situācijā. Kopumā ZZ čempionāta finālā piedalījās 540 klases un vairāk nekā 15 000 bērnu un jauniešu.

"ZZ čempionātā AS Sadales tīkls ir vērtīgs partneris, kas pasākumu atbalsta jau četrus gadus un meklē efektīvus veidus, kā bērniem nodot svarīgo ziņu par drošību. Dažkārt nākas secināt, ka zināšanu līmenis arī pieaugušajiem ir nepilnīgs – maz apzināmies, ko drīkst, ko nedrīkst, it sevišķi stresa situācijās, tādēļ drošības principu atkārtošana ir noderīga gan lieliem, gan maziem – es ceru, ka iegūtās zināšanas bērni ne tikai paši izmanto, bet nodod arī vecākiem, pārrunājot saņemto informāciju. Ar elektrodrošības tēmu saskaramies ne tikai avārijas situācijās, bet arī ikdienā, un katram jāzina, kā droši lietot matu fēnu, pļaut zāli un tamlīdzīgi," stāsta ZZ čempionāta organizatoru komandas pārstāve Jūlija Vasiļjeva. "Skolēnu zināšanu līmenis kopumā ir labs, kaut gan maksimālo punktu skaitu neieguva neviens. Tātad ir vēl gana daudz, ko mācīties," piebilst Jūlija. 

Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas skolotāja Guntra Krūmiņa stāsta, ka skolas programmā atsevišķas tēmas par elektrodrošību tiek apskatītas, taču padziļināti izpratne skolēniem veidojas tikai tad, kad tiek apgūta fizika.  Mājturības un tehnoloģiju stundās, klases stundās atbilstoši programmai tiek pārrunāti elektrodrošības jautājumi. Par elementārām lietām bērni ir informēti, tās skolā tiek pārrunātas, taču ir specifiskas situācijas, par kurām stāsta AS Sadales tīkls piedāvātie spēles materiāli – tos izstrādā profesionāļi, kas darbojas attiecīgajā nozarē, tāpēc viņu skatījums ir plašāks – arī mēs, pieaugušie, no šīs informācijas uzzinām jaunas un noderīgas lietas," atzīst skolotāja. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas