Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

SPKC: Nedēļas laikā stacionēto skaits slimnīcās pieaudzis par 11,3%

Nedēļas laikā stacionēto skaits slimnīcās pieaudzis par 11,3%, vidēji dienā stacionējot 70 iedzīvotājus, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktuālākā informācija par epidemioloģisko situāciju.

Kā liecina SPKC apkopotie dati, divu nedēļu kumulatīvais rādītājs stacionēto skaitā veido 932 gadījumus, savukārt septiņu dienu kumulatīvais stacionēto skaits ir 491, kas ir par 11,3% vairāk nekā iepriekšējā nedēļā. Vidēji dienā tiek stacionēti 70 pacienti.

Patlaban smagā stāvoklī ir 83 pacienti, bet ar vidēji smagu gaitu Covid-19 pārslimo 696 pacienti.

Tāpat, analizējot datus pēc vecuma grupām, saslimstības pieaugums novērojams vecuma grupā no 10 līdz 19 gadiem, vecumā no 20 līdz 29 gadiem, kā arī senioru grupā, kuri ir vecumā no 80 gadiem.

Savukārt neliels saslimstības samazinājums novērots bērniem līdz deviņiem gadiem, cilvēkiem vecumā no 30 līdz 39 gadiem, no 40 līdz 49 gadiem, no 50 līdz 59 gadiem, kā arī vecuma grupās no 60 līdz 69 gadiem un vecumā no 70 līdz 79 gadiem.

No ārvalstīm kopumā ievesti 25 saslimšanas gadījumi, kas ir par četriem gadījumiem vairāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Vislielākais ievesto gadījumu skaists ir no Vācijas, no kurienes ieveda piecus saslimšanas gadījumus. Tai seko Ukraina ar četriem saslimšanas gadījumiem, Zviedrija - trīs, Nīderlande - trīs, bet no Ēģiptes ieveda divus saslimšanas gadījumus.

Savukārt pa vienam saslimšanas gadījumiem ieveda no Lietuvas, Lielbritānijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Meksikas, Polijas un Somijas.

SPKC dati liecina, ka nedēļas laikā Covid-19 gadījumu skaits ir pieaudzis par 0,1% jeb no 3628 saslimšanas gadījumiem 11.nedēļā līdz 3631 saslimšanas gadījumam 12.nedēļā.

Uz 31.martu SPKC dati atklāj, ka septiņu dienu testu skaita dinamika ir pieaugusi par 3% un vidēji dienā veikti 13 307 testi, savukārt septiņu dienu saslimšanas gadījumu skaits pieaudzis par 7,2% un vidēji dienā konstatēti 529 gadījumi. Vienlaikus pozitīvo testu skaits uz 31.martu ir 4%.

Salīdzinot septiņu un 14 dienu Covid-19 kumulatīvo gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotājiem uz 31.martu, tad divu nedēļu kumulatīvais rādītājs ir samazinājies par 3,4%, saslimstības rādītājam sasniedzot 364 slieksni. Savukārt septiņu dienu saslimstība pieaugusi pat 7,2%, kopumā sasniedzot 183,1 saslimstības rādītāju.

SPKC dati liecina, ka no 10. līdz 12.nedēļai biežākā saslimstības vieta vēl joprojām ir mājsaimniecība, veidojot 59,6% no kopējā Covid-19 inficēto skaita. Tai seko darbs (izņemot ārstniecības iestādes, sociālās aprūpes centrus un izglītības iestādes), veidojot 16,4% no kopējā saslimušo skaita, bet trešajā vietā ierindojas sociālās aprūpes centrs ar 5,8% no kopējā saslimušo skaita.

Vismazākā saslimstība divu nedēļu laikā konstatēta ārstniecības iestādē - 4,4%, privātā pasākumā - 2,8%, ieslodzījuma vietā - 1%, bet cituviet - 4,1%.

No visiem saslimšanas gadījumiem 49,3% gadījumos SPKC izdevās noskaidrot inficēšanās apstākļus. Iepriekšējā nedēļā to īpatsvars veidoja 52,1%.

Kā liecina SPKC apkopotie dati, 12.nedēļā no visiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem 2,9% bija sociālās aprūpes centros, bet ārstniecības iestādēs saslimstība mērāma 2,2%. Abos rādītājos ir vērojams neliels saslimstības samazinājums.

SPKC atklāja, ka Covid-19 izglītības iestāžu darbinieku vidū 12.nedēļā ir novērojams saslimstības samazinājums. Pirmsskolas izglītības iestāžu skolotāju un to palīgu vidū saslimstība ir zem 100 saslimšanas gadījumiem nedēļā, savukārt vispārējās izglītības iestāžu skolotāju vidū saslimstība novērota zem 40 gadījumiem nedēļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas