Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sprādzienā cietusī māja Ķegumā nav atjaunojama; pašvaldība atbalstīs ar dzīvesvietu

Svētdien gāzes eksplozijā cietusī māja vairs nav atjaunojama un piemērota dzīvošanai un pašvaldība gatava mājas saimniecei piedāvāt dzīvesvietu, noskaidroja aģentūra LETA.

Ķeguma novada Pašvaldības policijas vecākais inspektors Rinalds Liepiņš aģentūru LETA informēja, ka māja cietusi stipri un vairs nav atjaunojama. "Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, mājā bija gāzes balons, taču tas notikuma vietā netika atrasts. Bet ir zināms, ka bija gāzes noplūde," iespējamo sprādziena iemeslu skaidroja Liepiņš.

Pašvaldības policijas darbinieki līdz ar citu operatīvo dienestu pārstāvjiem arī atradušies notikuma vietā, taču turpmāko izmeklēšanu veiks Valsts policija, kas noskaidros arī eksplozijas iemeslu.

Šodien novada Sociālā dienesta vadītājas pienākumu izpildītāja Inese Zagorska apmeklējusi slimnīcā mājas saimnieci un piedāvājusi pašvaldības palīdzību. "Pašvaldība ir gatava nodrošināt psihologa pakalpojumus, taču pašlaik cietusī ir atteikusies, bet, iespējams, palīdzību izmantos," aģentūrai LETA skaidroja Zagorska.

Pašvaldība gatava nodrošināt sievietei arī dzīvesvietu, taču šādu palīdzību viņai var sniegt arī meita un darba devējs, tāpēc šis jautājums vēl nav izlemts. Tā kā viena mājas siena nav stabila, pašvaldība finansiāli var atbalstīt arī nedrošo konstrukciju novākšanu.

Otrā sprādzienā cietusī, kas arī ir Ķeguma novada iedzīvotāja, nav fiziski cietusi un nedzīvo sagruvušajā mājā, tāpēc viņai palīdzība nav nepieciešama, informēja Zagorska.

Kā ziņots, svētdien vēlu vakarā Ķegumā gāzes eksplozijā cietušas divas sievietes.

Valsts policijas preses pārstāve Līna Kaļķe aģentūrai LETA pastāstīja, ka vakar ap plkst.22.20 policija saņēma informāciju, ka privātmājā Priežu ielā notikusi gāzes noplūde, kā rezultātā noticis sprādziens un tajā viegli cietušas divas 1970. un 1949.gadā dzimušas sievietes.

Sprādziena rezultātā bojāta ēkas siena. Apstākļu noskaidrošanai policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret īpašumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas