Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

SPRK anulējusi Lattelecom radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības divās joslās

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) anulējusi telekomunikācijas uzņēmuma Lattelecom radiofrekvenču lietošanas tiesības radiofrekvenču spektra joslā 1427-1452 un 1492-1517 megaherci, aģentūra LETA uzzināja regulatorā.

Attiecīgā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības Lattelecom tiks anulētas no 2021.gada 1.janvāra.

SPRK skaidroja, ka no 2021.gada 1.janvāra Lattelecom vairs nevarēs izmantot radiofrekvences joslā 1427-1452 un 1492-1517 megaherci, ko nākotnē var izmantot 5G pakalpojumu attīstībai. Attiecīgais lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka minētās radiofrekvenču spektra joslas ietilpst 1427-1517 megahercu radiofrekvenču joslā, kuras atbilstoši Radiofrekvenču plānam ir pienākums atbrīvot līdz 2020.gada 31.decembrim.

Pēc SPRK minētā, pieņemot šo lēmumu, tiks nodrošināta Radiofrekvenču plānā noteiktā radiofrekvenču spektra joslas 1427-1517 megahercu atbrīvošana, līdz ar to šādā veidā tiks nodrošināta ierobežotā resursa - radiofrekvenču spektra - efektīva un racionāla izmantošana, kā arī tiks ievērotas valsts, galalietotāju un citu elektronisko sakaru komersantu intereses. SPRK patlaban var sākt plānot lietošanas tiesību piešķiršanu un piešķirt visā diapazonā no jauna tā, lai pakāpeniski no 2021.gada 1.janvāra lietošanas tiesības no jauna saņēmušie operatori varētu pilnvērtīgi lietot visā diapazonā.

Lattelecom Sabiedrisko attiecību un korporatīvās komunikācijas daļas direktore Zanda Šadre aģentūrai LETA skaidroja, ka "Lattelecom" 1427-1517 megahercu radiofrekvenču joslu izmantoja līdz 2018.gada beigām, lai nodrošinātu nelielam skaitam klientu balss telefonijas pakalpojumus.

Viņa papildināja, ka Lattelecom turpinās izmantot šo radiofrekvenču joslu līdz atļautajam lietošanas termiņam, kas ir 2020.gada 31.decembris, pakāpeniski aizstājot klientu risinājumus ar citām tehnoloģijām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Lattelecom konsolidētais apgrozījums pērn bija 195,67 miljoni eiro, kas ir par 1,1% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa palielinājās par 26,4%, sasniedzot 40,7 miljonus eiro.

Lattelecom pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Dānijā reģistrētajam Telia Company meitasuzņēmumam Tilts Communications (49%). Lattelecom grupā ir uzņēmumi Lattelecom, TET, Citrus Solutions, Lattelecom Technology, Helio Media un Baltijas datoru akadēmija. Lattelecom pieder 23% SIA Latvijas mobilais telefons daļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas