Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

SPRK: vislabākā siltumapgādes infrastruktūra ir Valmierā, Saldū un Jelgavā; sliktākā - Cēsīs

Vislabākā siltumapgādes infrastruktūra Latvijā ir Valmierā, Saldū un Jelgavā, savukārt siltumtīkli vissliktākajā stāvoklī ir Cēsīs, aģentūrai BNS pastāstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanaas komisijas (SPRK) padomes loceklis Edvīns Karnītis.

Viņš pavēstīja - tā kā Cēsīs siltumapgādes infrastruktūra ir ļoti sliktā stāvoklī, cēsniekiem par siltumu arī jāmaksā dārgāk nekā pilsētās, kur siltumtīkli ir labā stāvoklī. "Patlaban slikta situācija ar dzelžu kvalitāti ir Cēsīs, un cēsniekiem ir lieli tarifi," viņš teica.

Karnītis arī klāstīja, ka pirms pāris gadiem siltumapgādes sistēma ļoti sliktā stāvoklī bija Liepājā, bet, tā kā pēdējo gadu laikā pilsētas siltumtīklos investēts pietiekami daudz līdzekļu, situācija uzlabojoties.

Cēsu siltumapgādes uzņēmuma "Cēsu siltumtīkli" īpašnieka Francijas komunālo pakalpojumu uzņēmuma "Dalkia International S.A." pārstāvis Latvijā Guntars Kokorevičs aģentūrai BNS iepriekš sacīja, ka siltumapgādes situācija Cēsīs pašlaik ir kritiskā stāvoklī. "Mūsu skatījumā, situācija pilsētā ir ļoti kritiska un nopietna, jo koģenerācija strādā mazāk nekā pusi no plānotā, siltumtrases ir ļoti sliktā stāvoklī, neviens nav īpaši pievērsis uzmanību drošībai. Tomēr uzskatām, ka spēsim rast risinājumu, darīsim visu, lai atbalstītu iedzīvotājus pašreizējā situācijā un nodrošinātu siltumu par iespējami zemāko cenu, nodrošinot nepieciešamo drošības līmeni," viņš uzsvēra.

Kokorevičs minēja, ka šogad Cēsu siltumapgādes sistēmā investēti aptuveni 200 tūkstoši latu. Līdzekļi investēti siltumtrašu remontos, lai nodrošinātu siltumtīklu izturību apkures sezonā atbilstoši "Dalkia" grupas politikai.

Šogad martā "Cēsu siltumtīklus" iegādājās Francijas komunālo pakalpojumu uzņēmuma "Dalkia International S.A." Latvijas meitaskompānijai "Dalkia Latvia" piederošais siltumapgādes uzņēmums "Jaunā fabrika". Cēsis ir trešā Latvijas pilsēta, kur "Dalkia" kļuvusi par nozīmīgu partneri siltuma apgādes jomā. Pērn "Dalkia" iegādājās 52% daļu Valmieras siltumapgādes uzņēmumā "Valmieras enerģija" un kļuva par 10% daļu īpašnieku Liepājas siltuma uzņēmumā "Liepājas enerģija". "Dalkia" ir akcionārs arī Rīgas siltumapgādes uzņēmumā "Rīgas siltums", kurā kompānijai pieder 2% akciju.

SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs - enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā - aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas