Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sprūdža firmai 24 000 latu nodokļu parāds

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (RP) piederošais uzņēmums SIA _Sensum Solutions valstij nodokļos parādā aptuveni 24 000 latu, ceturtdien vēsta Neatkarīgā Rīta Avīze_.

Laikraksts ziņo, ka uzņēmuma īpašnieks E. Sprūdžs, aizpērn jau ministra amatā ņemot no sava uzņēmuma aizņēmumu (E. Sprūdža valsts amatpersonas deklarācijā norādīts aizņēmums 108 408 latu), rūpējies vispirms par savu kabatu, nevis par to, lai uzņēmums nepaliktu parādā valstij. VID nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora vietniece Santa Garanča norādīja, ka starpība starp pašreizējo nodokļu parāda summu 24 000 latu un gada pārskata attiecīgajās ailēs norādīto summu 120 400 latu skaidrojama ar to, ka konkrētajam komersantam finansiālās darbības pārskata gads beidzas nevis decembra pēdējā dienā, bet gan aprīlī: "No pērnā gada aprīļa līdz šai dienai ir pagājis pietiekami ilgs laiks, kurā situācija var mainīties jebkurā virzienā un jebkurā apmērā. Vienkāršākais veids, kā samazināt vai dzēst nodokļu parādu, ir to samaksāt." S.Garanča avīzei skaidroja, ka tā nav maza summa un VID noteikti reaģēšot saistībā ar šo lietu.

VID dati liecina, ka šā gada pirmo janvāri parādnieku saraksta 1. vietu ar 11,83 miljoniem latu parādu pamatbudžetam ieņem privātpersona Jevgēņijs Jakovļevs. Savukārt parādnieku pirmo simtu noslēdz Eduards Buliševs ar 0,5 miljonu latu parādu.

No SIA Sensum Solutions 2011. gada pārskata redzams, ka kopējās E. Sprūdža parādsaistības pret uzņēmumu pieaugušas līdz 347 576 latiem. Pārskatā atzīts, ka īpašniekam izsniegts bezprocentu aizdevums. Tajā pašā laikā uzņēmums savas darbības nodrošināšanai bijis spiests ņemt komerckredītu, par to maksājot atbilstošos procentus. No pārskata noprotams, ka uzņēmumam ir grūtības šo kredītu atdot, tāpēc ar banku panākta vienošanās par tā pagarinājumu līdz 2017. gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas