Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Sprūdžs: Finansējums pašvaldībām jāatstāj šā gada līmenī

Valsts finansējums pašvaldībām jāatstāj šā gada līmenī, par to piektdien tikšanās laikā vienojās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis, portālu Diena.lv informēja LPS pārstāve Ilze Mutjanko.

Viena no aktualitātēm, par ko runāja abas puses, bija budžeta tapšana nākamajam gadam. LPS priekšsēdis uzsvēra, ka pašvaldību daļa valsts budžeta obligāti ir jāatstāj vismaz šī gada līmenī, nekādi konsolidācijas pasākumi nedrīkst būt uz pašvaldību rēķina. Par šo viedokli vienisprātis bija arī ministrs E.Sprūdžs. Ar nākamo gadu ir plānots arī sociālo palīdzību un pabalstu izmaksu nodot pašvaldībām, bez līdzekļiem pašvaldībām tas būtu grūti realizējams.

Sarunu gaitā apsprieda arī iedzīvotāju ienākumu nodokļa aspektu - pārdali starp valsti un pašvaldību, un nolēma, ka tai jābūt samērīgai. "Ja pašvaldībās būs stabila situācija, tad stabilitāte būs arī valstī. Pašvaldībām nav mērķis dzīvot lepni, taču tā, lai saviem iedzīvotājiem krīzes situācijās varētu sniegt nepieciešamo atbalstu", uzsvēra A.Jaunsleinis.

Sarunās tika skarta arī pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likuma projekta  tapšana gaita. LPS priekšsēdis arī ministram atgādināja par iespējamo jauno pieeju reģionālajā attīstībā attiecībā uz ES fondu finansējuma sadali, lai pilnīgi visām Latvijas pašvaldībām būtu dota iespēja apgūt ES līdzekļus.

Šī bija pirmā tikšanās jaunajam ministram ar LPS priekšsēdi. Uz tikšanos bija ieradušies arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts sekretārs Guntis Puķītis un VARAM pašvaldību attīstības departamenta direktors Aivars Draudiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas