Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Starp centralizētajiem eksāmeniem paredzēs 24 stundu pārtraukumu

Otrdien, 22. maijā apstiprināti Ministru kabineta noteikumi, kas paredz diagnosticējošos darbus 3. un 6. klašu skolēniem organizēt 2019. gada janvārī un februārī, svešvalodu centralizētos eksāmenus vispārējā vidējā izglītībā organizēt no 12. līdz 15. martam, bet pārējos valsts pārbaudījumus 9. un 12. klašu skolēniem – maijā un jūnijā, un 6 papildu termiņa eksāmenus 12. klašu skolēniem jūlija sākumā. Tāpat paredzēts starp diviem centralizētajiem eksāmeniem nodrošināt vismaz 24 stundu pārtraukumu, portālam Diena.lv pavēstīja Valsts izglītības satura centrs pārstāve Alise Bērziņa.

Noteikumi nosaka datumus valsts pārbaudes darbiem nākamajā mācību gadā tiem skolēniem, kuriem atbilstoši valsts vispārējās izglītības standartiem, valsts profesionālās vidējās izglītības standartam un valsts arodizglītības standartam attiecīgajā mācību gadā ir jākārto noteiktie valsts pārbaudes darbi, kā arī tiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nav varējuši kārtot valsts pārbaudes darbus noteiktajos laikos. Noteikumi nosaka arī norises laiku eksāmeniem, kurus organizē pašvaldības izglītības speciālists, izglītības pārvaldes vai izglītības iestāde.

Izstrādājot noteikumu projektu, tika ņemti vērā Latvijas Republikas tiesībsarga un Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas ekspertu viedokļi, ka divu eksāmenu kārtošana divdesmit četru stundu periodā no fiziskās un emocionālās veselības sargāšanas un slimību un traucējumu profilakses viedokļa raugoties nebūtu pieļaujama. Noteikumi paredz, ka, kārtojot visus noteiktos obligātos centralizētos eksāmenus un izvēles eksāmenus, izglītojamajam starp visiem pārbaudījumiem ir nodrošināts vairāk nekā divdesmit četru stundu periods.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka arī portālā Manabalss.lv noritēja parakstu vākšana iniciatīvai, kas rosināja ieviest vienas dienas pārtraukumu starp pārbaudes darbiem. 

Ņemot vērā 2018./2019. mācību gadā paredzēto valsts pārbaudījumu norises plānojumu un ekspertu izteikto viedokli par vēlamo perioda ilgumu starp eksāmeniem, sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību izglītojamiem, kuri centralizētos eksāmenus kārtos pamattermiņā, plānots izsniegt 2019. gada 28. jūnijā. Izglītojamiem, kuri centralizētos eksāmenus kārtos papildu termiņā, sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību varēs izsniegt 2019.gada 5.jūlijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas