Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Barona ielā atklāj bērnu rotaļu laukumu, kurš vēl nav līdz galam pabeigts

Starp līksmību un putekļiem

Jūnija vidus Rīgas iedzīvotāju un pilsētas viesu atvasēm nesa labas ziņas – Barona ielā atklāts pamatīga izmēra rotaļu laukums ar modernām atrakcijām dažāda vecuma bērniem. Neskatoties uz grandiozo pieteikumu, jau pirmajās dienās apmeklētāji sastapās ar virkni nepilnību, kas traucēja izbaudīt jauno spēļu vietu, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Putekļu mākoņi, drāšu žogi, karsta saule bez iespējas patverties ēnā – tās ir tikai dažas no vecāku sūdzībām. Rīgas dome to nenoliedz un apgalvo – lai gan laukums jau atklāts, to tuvākajā nākotnē gaidot papildinājumi.

Vecākiem vēl jāpaciešas

Minētais rotaļu laukums ir daļa no topošā četru hektāru plašā Centra sporta kvartāla. Teritorijā pašreiz vēl top futbola laukums ar 280 metru garu skrejceļu ap to, latviešu basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa basketbola laukums, divi multifunkcionālie laukumi, laukumi pludmales volejbolam, tāllēkšanas sektors, skeitparks, veloparks, laukums ielu vingrošanai, tribīnes, inventāra nomas punkti, tualetes un ģērbtuves. Sporta komplekss pašvaldībai izmaksājis divus miljonus eiro.

"Rotaļu laukuma vizuālajā noformējumā par pamatu ir izmantoti Rīgas pilsētas simboli un vēsture. Izmantojot zilas krāsas bruģakmeni un gumijas segumu, laukumu vizuāli pārdala Daugava, kurā ir gan sala ar vertikālu rāpšanās elementu – piramīdu –, gan pietauvots kuģis. Upes vienā krastā ir stilizēta vecpilsēta ar Vecrīgai raksturīgajiem elementiem – Rīgas Doma baznīcas pulksteņa kopiju, vecpilsētas melno kaķi, torņiem un tiltiem ar pilsētas heraldiskajām zīmēm," atklāšanas dienā informēja Rīgas dome. Kad amatpersonu uzrunu skaņas bija norimušas un pēdējie ziepju burbuļi izgaisuši, jauno atpūtas vietu piepildīja desmitiem mazo atrakciju tīkotāju. Diena novēroja, ka arī nākamajās dienās laukums bija pilns priecīgu bērnu, taču mazliet citādāks skats gan pavērās uz soliņiem, kur savas atvases pacietīgi gaidīja vecāki. Proti, laukumā nav nevienas vietas, kur patverties no spēcīgajiem saules stariem, attapīgākie vecāki gan steidza piesegties ar lietussargiem vai uz galvas uzklātiem T krekliem.

Papildus svelmei atnākušos nepatīkami pārsteidza arī putekļu mākoņi un nerimstošs troksnis no blakus esošajiem zemesgabaliem, kur joprojām turpinās būvdarbi.

"Te ož pēc gumijas un ir grūti elpot, nāksim pēc kāda mēneša atkal, tad varbūt viss būs norimies," saka jaunā māmiņa Inta.

Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte gan steidz mierināt, ka šīs neērtības ir īslaicīgas: "Teritorijā ir plānots uzstādīt saulessargus, kur apmeklētājiem patverties no karstajiem saules stariem. Teritorija atbilstoši noteikumiem ir nožogota no līdzās esošā būvlaukuma. Putekļi no blakus teritorijas radās brīdī, kad tajā demontēja ēkas. Šobrīd demontāžas darbi ir beigušies un norit būvgružu izvešana. Līdz ar to putekļu daudzums būvlaukumā ir vairakkārt mazinājies."

Atklāts, bet nepabeigts

Tāpat tuvākajā laikā tikšot uzstādītas arī velonovietnes, par kuru trūkumu sūdzas vecāki, kas pagaidām izlīdzas, pieslēdzot braucamos pie apgaismes stabiem. Redzams, ka šobrīd laukumā nav arī nekādu augu, vien bruģis un atrakcijas, taču arī tas tikšot labots. "Apzaļumošanas darbi tiks veikti kopā ar visas teritorijas apzaļumošanu. To paredzēts realizēt līdz 2. septembrim," stāsta Gailīte. 

Pāris dienu pēc atklāšanas nepatīkamu pārsteigumu sanākušajiem sagādāja arī fakts, ka viena no centrālajām atrakcijām ar caurulēm bija slēgta un ierobežota ar drāšu žogu. Tas noticis tāpēc, ka atrakcijai bija nepieciešama gumijas seguma labošana, norāda Īpašumu departaments. Šobrīd rotaļu iekārta jau atkal ir pieejama laukuma apmeklētājiem.

Viena no bērnu iecienītākajām vietām laukumā ir strūklaka, kas darbojas no pulksten 9 līdz 21. Tās darbību nodrošina speciāli drošības sensori, tāpēc brāzmaina vēja vai lielu nokrišņu gadījumā ūdens padeve nestrādā. Jāatzīmē gan, ka arī kādā no nedaudzajām karstajām dienām bija redzams, ka strūklaka nedarbojas, un bērni, zemē gulēdami, ar pirkstiem urbināja ūdens atveres, gaidot, kad no tām parādīsies strūkliņas.

Neskatoties uz to, ka rotaļu laukumā vēl daudz darāmā, tas atbildīgajām iestādēm nav liedzis rīkot grandiozus atklāšanas svētkus, negaidot, kad objekts būs pilnībā pabeigts un komfortabls tā apmeklētājiem. Centra sporta kvartāla atklāšanas svētki ir plānoti 2. septembrī, sākoties jaunajam mācību gadam, tad arī visas nepilnības būšot novērstas.

Top komentāri

Vajadzētu saeļļot šūpoles
V
Vajadzētu saeļļot šūpoles visos Rīgas parkos.
ghjgh
g
Ir okei tas laukums - sīkajiem patīk. Dzīvojamies stundām. Kad izlabos/uzlabos šīs dažas nepilnības, tad būs pavisam labi.
Mamma
M
Piemēram, uz bērnu laukumu, kas atrodas Vanšu tilta galā, neved neviens celiņš. Ne jau visi uz laukumiņu dodas kājām... Forši, ka Rīgā tiek uzstādīti jauni bērnu laukumi, bet tie varētu būt daudz pārdomātāki (kā jau ar visu, kas rīgā top no jauna).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas