Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Starp pasaules ilgtspējā stiprākajām universitātēm novērtētas arī piecas Latvijas universitātes

Starp pasaules ilgtspējā stiprākajām universitātēm novērtētas arī piecas Latvijas universitātes, liecina starptautiskais universitāšu reitings The Times Higher Education Impact Rankings 2021.

Latvijas Universitāte (LU) ieņem augstākos rezultātus no visām piecām universitātēm. LU ierindojas starp 201-300 labākajām universitātēm pasaulē. Vienlīdz labus rezultātus uzrādīja arī Rīgas Tehniskā universitāte (RTU).

Starp 301-400 labākajām universitātēm ierindojās Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un starp 601-800 pasaules universitātēm ierindojās arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte.

Kā norāda RSU Komunikācijas departamenta direktors Edijs Šauers, vislielākais RSU kāpums, salīdzinot ar pagājušo gadu, redzams reitinga sadaļā "Laba veselība un labklājība", kur RSU pakāpusies no pērnā gada 56.vietas uz 28.vietu pasaulē. Augsti novērtēti arī RSU sasniegumi citos kritērijos, piemēram, "Sadarbība mērķu īstenošanai", "Miers, taisnīgums un stipras un iekļaujošas institūcijas", kā arī "Labs darbs un ekonomiskā izaugsme". Šie rezultāti sasniegti saskaņā ar RSU stratēģijās izvirzītajām prioritātēm, kuras tostarp ietver Apvienoto Nāciju Organizācijas Ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanu.

"Šis augstais RSU novērtējums apliecina mūsu rūpes un atbildību, sagatavojot jaunos veselības aprūpes speciālistus, kā arī nodrošinot pētniecību veselīgas dzīves un labklājības sekmēšanai. Tas ir īpaši būtiski laikā, kad pasaule turpina cīņu ar Covid-19 pandēmiju un tās uzliktajiem pārbaudījumiem veselības aprūpes un labklājības sistēmām," uzsver RSU rektors profesors Aigars Pētersons.

Savukārt starp 800-1000 spēcīgākajām universitātēm ierindojās Liepājas Universitāte.

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus novērtē iekļūšanu starptautiskajā universitāšu reitingā kā nozīmīgu. "Pēdējā gada laikā šis jau ir otrais pasaules universitāšu reitings, kurā iekļauta Liepājas Universitāte. Pērn Liepājas Universitāte reizē ar Daugavpils Universitāti un RTU tika iekļauta Pasaules zaļo universitāšu reitingā "UI GreenMetric World University Rankings", sacīja Markus.

Kā informēja LU pārstāve Sindija Grāvere, vislabākos rezultātus LU ieņem kategorijās -"Labs darbs un ekonomiskā izaugsme" - 101.-200. vieta, "Miers un taisnīgums" - 101.-200. vieta, un "Inovācijas un infrastruktūra" - 101.-200. vieta.

Kopumā reitingā vērtētas 1154 universitātes no 94 valstīm. Reitingā pirmajā vietā ierindojusies Mančesteras universitāte no Lielbritānijas, otrajā vietā ir Sidnejas universitāte no Austrālijas un trešo vietu ieņem RMIT universitāte arī no Austrālijas.

Reitings atspoguļo universitāšu ietekmes uz sabiedrību radītājus, pamatojoties uz augstskolu panākumiem Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā. Tas sniedz priekšstatu par darbu, ko veic universitātes un tā ir iespēja izcelt nozīmīgus augstskolu darbus, kurus nevērtē citu klasifikāciju reitingos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas