Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Stipra sniega un sasalstoša lietus dēļ naktī var būt apgrūtināti braukšanas apstākļi

Meteorologi informē, ka šonakt valsts austrumu rajonos gaidāms ilgstošs sniegs, kā arī sasalstošs lietus. Prognoze liecina, ka strauji pieaugs sniega segas biezums, veidosies apledojums, snigšanas laikā redzamība būs ierobežota. Gaisa temperatūra svārstīsies ap nulle grādiem. VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un uzmanīgiem šādos nelabvēlīgos laika apstākļos, izvēlēties piemērotu braukšanas ātrumu, ievērot lielāku distanci un plānot papildu laiku ceļā.

Īpaši apgrūtināta braukšana gaidāma pa ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu – reģionālās un vietējās nozīmes ceļi ar grants segumu. Iestājoties siltākam laikam, arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un ceļi kļūst ļoti slideni. Grants ceļu kaisīšanai ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšanai šādos laikapstākļos ir īslaicīgs efekts, jo lietus un mitrums smiltis no ceļa noskalo, rievojums izkūst un tie ātri vien atkal kļūst slideni.

Autoceļu tīrīšana un kaisīšana notiek prioritārā secībā, sākot ar valsts galvenās nozīmes autoceļiem un autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti, vēlāk pievēršoties reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem, atbilstoši autoceļu uzturēšanas prasībām un specifikai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas