Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Štokenbergs neuzskata, ka vajadzība pēc krievu valodas zināšanām mazinātu policistu konkurētspēju

Tieslietu ministrs un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (V) neuzskata, ka atsevišķās Latvijas teritorijās kā priekšrocība vērtētās krievu valodas zināšanas varētu samazināt iespēju konkurēt jauniešiem, kuri vēlas strādāt policijā, bet šo valodu nezina.

Kā ziņots, jaunais Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis uzskata, ka policistiem ir jāzina ne tikai latviešu valoda, bet arī krievu. Štokenbergs iepriekš atzīmējis, ka krievu valodas zināšanas nevar būt kā obligāta prasība, taču atsevišķās Latvijas teritorijās krievu valodas zināšanas dod būtiskas priekšrocības, veicot policista pienākumus, piemēram, Daugavpilī, savukārt angļu valodas zināšanas dod priekšrocības darbam Vecrīgā.

Vaicāts, vai šāda nostāja nevar samazināt konkurētspēju jauniešiem, kas vēlas strādāt policijā, bet nezina krievu valodu, ar preses sekretāres Ingas Salenieces starpniecību Štokenbergs šādu iespēju noliedza, uzverot, ka likumā kā obligāta ir noteikta latviešu valodas prasme.

Valsts valodas likumā pēc būtības paredzēts, ka noziegumu gadījumos iedzīvotāji var vērsties pēc palīdzības policijā gan valsts, gan citās valodās. Tajā pašā laikā likumā, kas regulē VP darbinieku dienesta gaitas, nav iekļauta prasība pēc svešvalodas zināšanām.

Jau ziņots par gadījumu, kad pēc atteikšanās runāt ar iedzīvotāju krieviski, tika sodīts policijas darbinieks. Par soda piemērošanu minētajā situācijā sašutumu pauda Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība. Savukārt policija toreiz skaidroja, ka policists tika disciplināri sodīts nevis par valsts valodas lietošanu, bet gan dienesta pienākumu nepildīšanu, atsakoties palīdzēt iedzīvotājam, kurš ziņoja par iespējamu likumpārkāpumu.

Top komentāri

ZOO
Z
Štokij man liekās tev nevis te jāspriez kaut kādi spriedelējumi, bet jāsāk domāt par darbā iekārtošanos. Varu piedāvāt darbu Londonā, stroikā. Cerams rakt tu proti? Ja nē, tad mācies. Neatkarīga aptauja
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas