Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Štokenbergs: Totalitārismā nav vainojamas tautas, vainīgi ir totalitārie režīmi

Šā gada 10.jūnijā, Luksemburgā, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) piedalījās kārtējā Eiropas Savienības (ES) tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēdē, kurā tika apstiprināti Padomes secinājumi par totalitāro režīmu izdarīto noziegumu piemiņu Eiropā.

“Tāpat terorismā nav vainojamas tautas, vainīgi ir konkrēti noziedznieki, kuri ir jānotver, lai triumfētu taisnīgums,” A.Štokenberga teikto Dienai.lv apstiprināja ministra pārstāve Inga Saleniece.

Ministrs pateicās prezidentūrai par darbu un enerģiju, kas veltīts šī jautājuma diskutēšanai Eiropas Savienības līmenī, norādot, ka secinājumi ir labs pamats, lai iezīmētu kopīgos turpmākos darbības virzienus. A.Štokenbergs uzsvēra, ka nav viegli veidot kopīgu vēstures izpratni par traģiskajiem vēstures notikumiem.

Tāpat viņš norādīja, ka totalitārisms arī mūsdienās nav zudis. Pēdējie notikumi Ziemeļāfrikā, kur tautas tiecas atbrīvoties no diktatoriem, par to liecina. Gan pirms 70 gadiem, gan mūsdienās, totalitārismu raksturo masu represijas, masveida vardarbība pret sievietēm un bērniem, slepkavības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas