Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stradiņa slimnīcā uzstāda pirmo bezkontakta Covid-19 analīžu nodošanas iekārtu darbinieku testēšanai

Pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar E. Gulbja laboratoriju, šonedēļ Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā uzstādīta pasaulē pirmā bezkontakta iekārta Covid-19 analīžu nodošanai, portālu Diena.lv informēja slimnīcā.

Pirmā bezkontakta analīžu nodošanas iekārta nodrošinās pēc iespējas ātrāku inficēto personu identifikāciju un ļaus ātri reaģēt uz iespējamo Covid-19 infekcijas izplatību, kā arī samazinās noslodzi slimnīcas personālam.

Iekārta dos iespēju uzlabot testēšanas procesa loģistiku, savukārt iekārtas programmatūra savlaicīgi nodrošinās informāciju darbiniekiem par nepieciešamajiem testēšanas algoritmiem. "Katrs savlaicīgi atklāts inficēšanās gadījums darbinieku vidū ir būtisks, lai slimnīcā saglabātu drošu vidi gan darbiniekiem, gan pacientiem," pauž slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

E.Gulbja laboratorija sadarbībā ar SIA JK Energo un a/s Latvijas Finieris ir izgatavojuši inovatīvu bezkontakta analīžu nodošanas iekārtu. E.Gulbja laboratorijas valdes loceklis Didzis Gavars uzsver, ka iekārta no idejas līdz uzstādīšanai ir Latvijas speciālistu un uzņēmumu radīta. Tā ir pilnībā automatizēta un tās programmatūra nodrošina attālinātu iekārtas pārvaldību. Jaunais laboratorijas robots ievērojami ietaupīs gan laboratorijas, gan slimnīcas personāla laiku, nodrošinās ātrāku testa rezultātu saņemšanu  un samazinās inficēšanās risku. "Tādējādi ceram sniegt ieguldījumu sabiedrības veselības uzlabošanā," saka Gavars.

Nākotnē līdzīgas iekārtas tiks uzstādītas arī citviet un tajās varēs nodot visu veidu testējamo materiālu, kas tiks uzglabāts droši gan no datu aizsardzības viedokļa, gan atbilstoši bioloģiskā materiāla uzglabāšanas temperatūras režīmam.

Pašlaik iekārtu izmantos tikai un vienīgi Stradiņu slimnīcas darbinieku testēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas