Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Strauji pieaudzis pieprasījums pēc Latvijas karogiem

Pirms Latvijas valsts svētkiem un svētku laikā pieprasījums pēc Latvijas karogiem un suvenīriem karoga krāsās strauji pieaudzis, biznesa portālam Nozare.lv sacīja aptaujātie karogu un karogu krāsas ražotāji un tirgotāji.

Latvijas karogu un Latvijas karoga suvenīru ražotāja un tirgotāja SIA Latvijas Tekstils īpašnieks Oskars Polmanis biznesa portālam Nozare.lv sacīja, ka uzņēmums savu produkciju tirdzniecības centrā Alfa pārdod jau trešo gadu un salīdzinājumā ar situāciju pirms trīs gadiem šogad pārdošanas apjomi un pircēju interese ir daudz lielāka.

"Šī gada tendence ir tāda, ka pērk ne tikai karogus, lentītes karoga krāsās vai piespraudes, bet arī citus suvenīrus karoga krāsās, piemēram, kaklasaites, bikšturus, atslēgu piekariņus. Tāpat šogad ļoti populāras kļuvušas karoga krāsu aproces," sacīja Polmanis.

Tiesa, viņš nevarēja nosaukt pārdošanas apjoma pieaugumu procentuālā vai finansiālā izteiksmē, jo nepieciešams sagaidīt, kad noslēgsies valsts svētku periods.

Polmanis piebilda, ka iepriekšējos gados paaugstināta interese par Latvijas karogiem un karoga krāsu suvenīriem sākās oktobra beigās un turpinājās līdz valsts svētkiem, bet šogad pircēju intereses pieaugums tika novērots jau no oktobra pirmajām dienām.

"Tā kā esam produkcijas vairumtirgotājs, tad redzam, ka arī mazumtirgotāji šogad daudz laicīgāk interesējas par karoga krāsu produkcijas iepirkšanu," sacīja Polmanis.

Arī tekstilfabrikas SIA Lenta, kas ražo karoga krāsas apdares lentītes, valdes priekšsēdētāja Sarmīte Grigorjeva-Kuzņecova biznesa portālam Nozare.lv sacīja, ka pirmssvētku un svētku laikā pieprasījuma pieaugums ir ļoti jūtams, lai gan skaitliski tas uzņēmumā nav analizēts.

"Pieaug pasūtījumu skaits, tie nāk no tirgotājiem, iestādēm, skolām, arī privātpersonām. Mums ir arī pašiem savs veikals, tāpēc redzam, ka karoga krāsu lentes novembrī pērk vairāk," sacīja Grigorjeva-Kuzņecova.

Kā liecina Firmas.lv informācija, Latvijas Tekstila apgrozījums pērn bija 22 445 lati. Uzņēmums pērn strādājis ar zaudējumiem 11 043 latu apmērā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 latu. Latvijas Tekstila vienīgais īpašnieks ir Polmanis.

Latvijas Tekstils kā sabiedrība ar ierobežotu atbildību dibināts tikai 2011.gada janvārī, taču uzņēmumam ir jau gadu desmitiem ilga vēsture. Tas izveidots uz tekstilgalantērijas fabrikas Lenta bijušās šūšanas ražotnes bāzes.

Kā liecina internetā pieejamā informācija, fabrikai Lenta ir vairāk nekā gadsimtu sena vēsture. Šajā fabrikā tiek ražotas arī sarkanbaltsarkanās lentītes, kuras iedzīvotāji mēdz spraust sev pie krūts valsts svētkos.
Uzņēmums pērn ir strādājis ar 919 240 latu apgrozījumu un guvis 8796 latu peļņu. "Lentas" īpašnieki ir 11 privātpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas