Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Streļčenoks saistībā ar Vilnīša skandalozajiem izteikumiem sācis dienesta pārbaudi

Saistībā ar bijušā  Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šefa Normunda Vilnīša paziņojumiem, ka biroja vadītāja vietniece Juta Strīķe savulaik "noairējusi" aizdomas par korumpētu ekspremjera Valda Dombrovska (Vienotība) valdības ministru, birojā sākta dienesta pārbaude, intervijā LNT raidījumam 900 sekundes atklāja biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

"Mēs pacelsim visus dokumentus, iespējams, izsauksim uz informācijas sniegšanu arī Vilnīša kungu," sacīja Streļčenoks. Viņš bilda, ka arī pats konstatējis vairākus gadījumus, kad Strīķe pārkāpusi savas pilnvaras un izvērsusi aktivitātes pāri savai kompetencei.

Streļčenoks sacīja, ka, trešo reizi no amata atbrīvojot savu vietnieci Strīķi, lēmuma pamatojums nav mainījies. "Pārkāpumi paliek tie paši un būtība paliek tā pati," sacīja KNAB vadītājs.

Steļčenoks atzina, ka jaunā premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība) viņam kādā sarunā norādījusi, ka Strīķe ir KNAB simbols, tomēr Streļčenoks uzskata, ka tas nemaina viņas atbildību. "Simbols, ne simbols, jebkurā gadījumā visi Latvijas iedzīvotāji likuma priekšā ir vienādi," teica Streļčenoks.

Jau ziņots, ka aizvadītajā piektdienā Streļčenoks Strīķi no darba atbrīvoja jau trešo reizi. Abas iepriekšējās KNAB šefa lēmumu bija atcēlis tagad jau ekspremjers Valdis Dombrovskis (Vienotība)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas