Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Svešvalodu centralizēto eksāmenu kārtotājiem izglītības iestādē jāiesniedz apliecinājums

Ņemot vērā Covid-19 izraisīto situāciju pasaulē un arī iespējamos riskus Latvijā, valstī tiek izsludināta ārkārtējā situācija no 13. marta līdz 14. aprīlim, kas ietekmēs arī Valsts izglītības satura centra (VISC) sniegto pakalpojumu, organizēto pasākumu un aktivitāšu, tajā skaitā, svešvalodu centralizētā eksāmena norisi martā. Visiem 12.klašu skolēniem, kuri martā centralizētos eksāmenus svešvalodā kārtos klātienē, izglītības iestādei būs jāiesniedz apliecinājums, ka ģimene nav apmeklējusi Covid-19 skartās valstis vai teritorijas un nav bijis kontakts ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām, portālu Diena.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Tādējādi tiks gūts apstiprinājums, ka skolēna veselības stāvoklis neapdraud citas personas, kuras piedalās centralizētajā eksāmenā. Savukārt 12.klašu skolēni, kuriem noteikta karantīna, svešvalodas centralizētos eksāmenus kārtos papildtermiņā.

Izglītības iestāde ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc VISC izstrādātā eksāmena norises reģistrē informācijas sistēmā izglītojamos, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nav ieradušies noteiktajā laikā uz eksāmenu un kuriem nepieciešams to kārtot. Izglītības iestādes vadītājs piesaka skolēnu eksāmenam papildtermiņā.

Svešvalodu centralizētie eksāmeni 12. klasei norises darbību laiki:

  • angļu valodā (kombinēti) - rakstu daļa - 2020. gada 17. martā, mutvārdu daļa – 17., 18. un 19. martā;
  • vācu valodā (kombinēti) – rakstu daļa un mutvārdu daļa - 2020. gada 18. martā;
  • krievu valodā (kombinēti) - rakstu daļa - 2020. gada 19. martā, mutvārdu daļa – 19. un 20. martā;
  • franču valodā (kombinēti) – rakstu daļa un mutvārdu daļa − 2020. gada 20. martā.

Apliecinājums pieejams, klikšķinot šeit.

VISC informē, ka no 13. marta līdz 14.aprīlim tiek atcelti VISC organizētie pasākumi un aktivitātes, kuros plānotais dalībnieku skaits ir 200 un vairāk, tostarp šobrīd tiek pārtrauktas visas XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku atlases skates, konkursi, kopmēģinājumi, kā arī VISC īstenotā projekta Skola2030 plānotās konferences un publiskie pasākumi.

Atceltas arī plānotās mācību priekšmetu valsts olimpiādes, kā arī Latvijas skolēnu 44.zinātniskās pētniecības darbu valsts konference.

Tāpat līdz 14. aprīlim pārtrauktas Valsts valodas prasmes pārbaudes.

Piektdien,13. martā, Saeima apstiprināja valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu saistībā ar slimības Covid-19 ierobežošanu. Lēmums paredz pārtraukt mācību procesa norisi klātienē visās izglītības iestādēs, no 13. marta nodrošinot mācības attālināti, izņemot centralizēto valsts pārbaudījumu norisi, kas tiek organizēti atbilstoši MK noteikumiem Nr. 183 Noteikumi par valsts pārbaudes darbu norises laiku 2019./2020. mācību gadā. Izglītojamie, kuri atgriezušies no  Covid-19 skartajām teritorijām un kuriem noteikta karantīna​, centralizētajos eksāmenos  nepiedalās un eksāmenus kārtos papildtermiņā

Jautājumu un neskaidrību gadījumā par VISC sniegtajiem pakalpojumiem un organizētajām aktivitātēm/pasākumiem vērsties:

Par centralizēto eksāmenu norisi:

Valsts valodas prasmes pārbaude:

Ar interešu izglītību saistītos jautājumos:

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku saistītos jautājumos:

Mācību priekšmetu valsts olimpiādes:

Citi ar VISC darbību saistīti jautājumi:

Visa aktuālā informācija tiks ievietota VISC mājaslapā. Tāpat iedzīvotāji aicināti sekot līdz aktuālajai informācijai Izglītības un zinātnes ministrijas interneta vietnē, kā arī oficiālajai informācijai par epidemioloģisko situāciju valstī Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas