Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svētdienas rīts pārsvarā saulains, gaiss strauji iesilst

Svētdienas rīts Latvijas lielākajā daļā ir saulains, Latgalē un Sēlijā debesis sedz mākoņi, Latgales dienvidos nedaudz līst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Arī sestdien vairāk nokrišņu bija valsts dienvidaustrumu daļā, diennakts laikā Daugavpilī nolija 25 milimetri lietus, līdz svētdienas rītam - jau 33 milimetri jeb 33 litri kvadrātmetrā.

Pērkona negaiss sestdien skāra Latgali, Zemgales austrumu un centrālo daļu, arī daudzus novadus Vidzemē - īpaši dienvidos - un vietām Kurzemē. Valstī kopumā reģistrēti vairāk nekā septiņi tūkstoši zibeņu. Vēja ātrums brāzmās novērojumu stacijās nepārsniedza 13 metru sekundē.

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra pazeminājās līdz +13..+18 grādiem, Jūrmalā un Mērsragā nekļuva vēsāks par +19 grādiem.

Svētdienas rītā, pūšot lēnam ziemeļu vējam, gaiss strauji iesilst. Deviņos rītā valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra sasniegs +21..+23 grādus.

Rīgā saulains un tveicīgs rīts, pūš lēns ziemeļu vējš, gaisa temperatūra paaugstinās pēc saullēktā reģistrētajiem +17,+18 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +18,9 grādiem Ventspils ostā līdz +28 grādiem Kurzemes centrālajā daļā un vietām Vidzemē.

Arī svētdien Latvijā augs īslaicīga lietus un negaisa mākoņi, tie galvenokārt gaidāmi valsts austrumu un dienvidaustrumu daļā, prognozē sinoptiķi.

Saulainākā svētdiena būs Kurzemē, arī Zemgales un Vidzemes rietumos diena varētu paiet bez nokrišņiem.

Negaiss dažviet izraisīs stipru lietu un vēju, iespējama arī krusa. Valdošais būs mērens ziemeļu vējš.

Gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā sasniegs +26..+29 grādus, mākoņu dēļ nedaudz vēsāks laiks saglabāsies dienvidaustrumu novados. Vējam pūšot no jūras, zemāka gaisa temperatūra saglabāsies arī piekrastē, Kurzemes rietumkrastā tā vietām svārstīsies ap +20 grādiem.

Rīgā, pūšot mērenam ziemelim, gaiss iesils līdz +23 grādiem pilsētas ziemeļos un līdz +27 grādiem dienvidos. Lietus un negaisa mākoņi, iespējams, paliks uz austrumiem no galvaspilsētas.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals, bet tas zaudē savu nozīmi. Atmosfēras spiediens 757-760 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka karstuma vilnis būs ilgstošs, gaisa temperatūra nākamnedēļ sasniegs +30 grādu atzīmi, turklāt arī naktis būs ļoti siltas.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.jūlijā bija +37 grādi Francijas dienvidos un Grieķijā, +38 grādi Spānijā un +40 grādu vairākās salās Vidusjūrā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -1 grāds Alpu kalnos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas