Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Svinīgā ceremonijā atklāj UVZ Baltija rūpnīcas būvniecību Jelgavā

Trešdien, 5.jūnijā, svinīgajā ceremonijā, iemūrējot simbolisko kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, Latvijas un Krievijas valsts amatpersonas, kā arī Uralvagonzavod un UVZ Baltija vadība atklāja vagonbūves rūpnīcas celtniecības uzsākšanu Jelgavā.

Simboliskajā kapsulā tika ievietota arī lata un eiro monēta, kas simbolizē gaidāmo Latvijas pievienošanos Eiropas vienotajai monetārajai sistēmai. Tāpat tajā tika ielikts nacionālā biznesa laikraksta Dienas Bizness 5.jūnija numurs un Jelgavas pašvaldības izdevums Jelgavas Vēstnesis.

Plānots, ka jau pēc 12 līdz 15 mēnešiem bijušās Jelgavas cukurfabrikas teritorijā sliesies UVZ Baltija vagonbūves rūpnīca, kuru projektējuši Latvijas biroji SIA RUP un DB projekts. Sākotnēji UVZ Baltija rūpnīcā darba vietu varēs atrast teju 200 ar mašīnbūves nozari saistītu profesionāļu.

"Šī rūpnīca ir kas vairāk kā ražotne. Tā simbolizē veselas mašīnbūves nozares - kravas vagonu ražošanas – atdzimšanu Latvijā. Tā ir apliecinājums veiksmīgai sinerģijai starp Uralvagonzavod tehnoloģisko kompetenci un Jelgavas mašīnbūves ražošanas tradīcijām," teikts vēstījumā nākamajām paaudzēm, kuru parakstīja iepriekš minētas amatpersonas.

Savukārt rūpnīcas vadītājs A. Sačiks uzsver: "Šis ir vēsturisks brīdis daudzējādā ziņā. Pirmkārt, šī rūpnīca kļūs par artavu valsts mašīnbūves attīstībā. Mēs liekam pamatus tam, lai nākotnē jaunieši Latvijā vēlētos studēt šajā jomā un būtu droši par darba vietām. Otrkārt, Latvija pāriet uz eiro un tādējādi kļūst vēl tuvāka Eiropai un pievilcīgāka ārvalstu investoriem. Esam pārliecināti, ka šo divu faktoru mijiedarbība veicinās tautsaimniecības attīstību."

Ar pilnu jaudu vagonbūves rūpnīca sāks darboties 2015. gada sākumā. Tajā komplektēs dzelzceļa vagonus, kā arī veiks to remontu un apkopi. Ražotnē gadā ir iecerēts uzbūvēt līdz 2000 dažāda veida kravas vagonu un sasniegt 80 miljonu latu apgrozījumu. Gatavo produkciju uzņēmums plāno piegādāt Baltijas un NVS valstīm, bet nākotnē - arī rietumu tirgiem.

"Līdz ar ražošanas sākšanu mēs būsim gatavi būvēt vispieprasītākos vagonus - pusvagonus, slēgtos vagonus, vagonus graudu un minerālmēslu pārvadāšanai, platformas un cisternas," teica A. Sačiks.

Pasākumā piedalījās Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, koncerna Uralvagonzavod ģenerāldirektors Oļegs Sijenko, AS UVZ Baltija padomes priekšsēdētājs Konstanīns Djomins un valdes priekšsēdētājs Andrejs Sačiks.

Top komentāri

Dīzels
D
Tā laba invistīcja, ko rēcat. Nepatīk brauciet britiem kartupeļus novākt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas