Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tapusi dokumentālā filma par Rimšēviču

Žurnālists Ansis Pūpols pabeidzis darbu pie filmas Baņķieris. Tas ir stāsts par Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču, sākot no viņa iecelšanas amatā, beidzot ar brīdi, kad viņu apcietināja, portālu Diena.lv informēja filmas veidotājs Pūpols. Filmas pirmizrāde notiks 13. septembrī plkst.10:30 kinoteātrī K Suns ar papildu seansiem 14. un 15. septembrī.

"Nebija viegli saprast, kādēļ inteliģentam, cienījamu mediju apjūsmotam bankas vadītājam ar 17 000 eiro mēnešalgu pietrūka naudas. Filma ir manis paša apziņas ceļš, lai noskaidrotu, kā tas bija iespējams," klāsta Pūpols.

2013. gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), noklausoties Rimševiča sarunas, bija ieguvis materiālus, kas ar lielu ticamības pakāpi liecināja, ka viņš plāno ņemt kukuli. Tomēr tas neliedza ne šo kukuli saņemt, ne arī atkārtoti ieņemt Latvijas Bankas prezidenta amatu.



Latvijas Bankas prezidenta aizturēšana un atzīšana par aizdomās turēto bija šoks gan Latvijas, gan starptautiskajai sabiedrībai. Filma atklāj baņķiera līdzgaitnieku liecības par viņa darbības un amata šķautnēm.

Filma tapusi biedrības Baltic Center of Visual Researches, Nemelo.lv un Skuba films sadarbības ietvaros. Projektu Nemelo.lv īsteno biedrība Baltic Center of Visual Researches, kuras dibinātāji ir Ansis Pūpols un Sandijs Semjonovs.

Top komentāri

Margarēta
M
Šogad kaut kāda radošā diareja. Visi ražo kaut kādus atkritumus. Populāri un it kā talantīgi žurnālisti, bet vieni raksta Solvitas pasūtījuma memuārus, citi taisa apšaubāmu filmeli par Rimšēviču. Nemaz neizteikšos par politiķiem, kas arī raksta grāmatas. Un kādu žultainu dīvaini, kas uz kaut kādām klačām un iespējams ne visai likumīgi iegūtu informāciju būvē romānu pēc romāna, ko pamuļķi lasa kā patiesību.
Vērdiņš
V
Ansītim patīk euro:((
sviests
s
Laikam jau galīgi neiet tā kā bija izdomāts, ja jau pat pūpoli jāiepērk un filma jāsalīmē… Kaut kā sen jau vajadzēja būt uz nārām, bet kā nav, tā nav.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas